canket-attila-atahan6017
Entropi eğiliminin sebebi hakkında ve kütle çekiminin de bunun sonucu olduğu yönünde matematiksel giriştiğim bir fikrim var.Eğer ispatlayabilirsem bilim dünyasına etkisi ne olur?
morgan-frei5424
Entropi cekim kuvveti gibi mi?
galiba3634
Benim düşüncemi çalmış olursun ama önce denklemler
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Etkisi sorgulanamayacak kadar büyük olur.
Ama bakış açınızı paylaşırsanız en azından daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz.
Matematiksel denklemleri siz de kalsın. Ana mantığı ve gerekçelerini açıklasanız da olur. İspatı zaten bir çoğumuzu aşar.
canket-attila-atahan6017
Morgan frei, entropi çekim kuvveti benim tezimin hitap ettiği noktayı karşılamıyor. Ben sadece bu iki fizik yasasının tek bir fizik yasasından türeyebileceğini hayal ettim.Bu iki yasayı kafamdaki felsefecilerin arasında tartıştırdım ve bu sonuca vardım. Aslında ikisinin bir yasadan türemesi yerine, bir yasanın zincirleme sonuçları olarak düşünmek daha doğru olur. Bahsettiğim fizik yasası da henüz fizikte olan birşey değil, matematiksel olarak yaklaştığım söylenebilir.En azından inandığım şeyin peşinden gidiyorum. Bu arada Galiba kardeşim, aklın yolu birdir diyelim mi :)) Burtay mutlu anafikrini söylesem inan bu platformda benden hızlı ispatlayabilecek kadar zeki bilgili insanlar var,siz de onlardan birisiniz yorumlarınızdan anladığım kadarıyla :) ancak ortaya spekülasyonlar atmak prensibim dahilinde değildir, eğer başarıya ulaşırsam zaten siz değerli insanları bilgilendirmek benim bir borcumdur.
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Peki... :-(
Öyle olsun bari :-)
Takipteyiz... :-)
omer-karanlik-profil5833
http://www.aljazeera.com.tr/haber/verlindein-kutle-cekim-teorisi-testi-gecti
entropik kütle çekim teorisi @perfection bi ara bahsetmişti bundan :)
necmi-tufek7866
canket attila atahan,
Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama benim ortaya attığım küçük uzay parçacıklarından meydana gelmiş bir evren teorisinde karanlık maddeye gerek kalmadan fazladan kütle çekimini de bu küçük uzay parçacıklarının sağladığını düşünüyorum.
Şöyle;
Bu uzay parçacıkları tüm evreni kaplıyorlar ve birbirlerine çok sıkı bağlılar. Evrenin boş ve seyrek yerlerinde bu bağ fazla enerji bulundurmuyor. Ama yoğun kütle çekim alanlarında yakından uzağa doğru bu gücü aralarında paylaşıyorlar. Çünkü birbirlerine de yaklaşmaları imkansız. Galaksilerin çevresinde paylaşılan bu çekim gücü ilave bir güç gibi etki ediyor çünkü yoğun yerlerde yoğun enerji taşımak zorunda kalıyor.
Yani aslında karanlık madde bu küçük uzay parçacıklarının ta kendisi oluyor.
Matematik kısmıyla uğraşıyorsanız anlattığım bağlamda çalışmanız belki daha iyi sonuçlar doğurabilir. Siz matematik kısmını hallederseniz senaryo kısmını ben seve seve üstlenirim. Size yardımım olursa çok mutlu olurum.
canket-attila-atahan6017
Peki yoğun kütle çekim alanlarında yoğun enerji bulunmasını sebep olarak işlemişsiniz fakat sebep olarak ortaya koyduğunuz şey aslında sonucunda açıklamak istediğiniz şey değil mi Necmi hocam. Yaratıcı bir senaryo olmuş, gerçekten çok zekice fakat kütle çekimini bu teorinin bir sonucu olarak ortaya koymak için yine kütle çekiminden yararlanmışsınız burasını ya yanlış anladım yada anlayamadım.Matematik kısmına gelince, eğer kafanızdaki fikirleri gerçekleştirmek için tek eksiğiniz matematikse multidisipliner bir çalışma ortamı yaratılabilir.Hatta ben şuan niye böyle bir grup kurmayalım ki diye kendime sordum.Ülkenin prestijli üniversitelerinde okuyan birçok arkadaşım var, özellikle alanı matematik ve fizik olanlardan bir grup kurma işine kalkabilirim.Eğer bu işte istekli özverili insanları bulabilirsem, mutlaka sizi de değerli fikirlerinizi hayata geçirebilmek için aramızda görmek isteriz.Gerçekten bu grubu kurmak için uğraşacağım, umarım hayata geçer de sizi de davet etme onurunu yaşarım :)
necmi-tufek7866
canket attila atahan,
Sanırım çok iyi anlamamışsınız. Olsun, ben konu açıldıkça teori üzerinde açıklamalar yapmaya devam edeceğim. O zaman belki daha iyi anlarsınız.
Bir olayın nasıl olduğunu kafanızda canlandırabiliyorsanız matematik kısmı kendiliğinden ortaya çıkar. Fizikte bazı kuramlar matematik öyle gerektiriyor diye ortaya atılır (sicim fiziği gibi) bazı kuramlar için bir insanın önce olayı anlaması gerekir. Hani Arşimet gibi "buldum, buldum" diyen biri gerekir. Yani, salt matematik her zaman çözümleyici olmaz.
Ben hikayeleri severim. Aslında bir kuramın hikayesini tam anlamıyla öğrendiyseniz matematik çok da önemli olmaz. Siz yapmasanız da birileri beş dakikada denklemi buluverir.
Benim hayattan şu anki düzenimin bozulmamasından başka hiç bir beklentim yok. Ama burada yazdığım ve paylaştığım her şey artık herkese açıktır. Yani isteyen istediği gibi kullanabilir. Amacım sadece aklımın erdiği kadarıyla insanlara faydalı bir şeyler yapmak, bir katkı sağlamak. Eğer bir gün öyle bir şey olursa gönül huzuruyla "Ben insanlığa bir hizmette bulundum" diyebilirim. Hatta bu sitede yazmaya başladığımdan beri ufak tefek faydalı olduğumu hissettiğim zamanlar oluyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Başka da bir beklentim yok.
Ama söylediğim gibi, eğer bir şeyler bulup nobel kazanmak istiyorsanız ilk sırada "karanlık madde" var. O da gözlemle değil, matematikle bulunabilecek bir şey. Naçizane benim teorim size bu matematiği sağlayabilir. Yeter ki hikayeyi iyice özümseyin.
Başarılar dilerim.
canket-attila-atahan6017
Hocam mevzu Nobel kazanmam değil, nobelin beni kazanması :) elbet ileriye yönelik büyük projeleri olan fakat amacı bir ödül kazanmak asla ve asla olmayan, milletine insanlığa barış huzur getirmeyi görev edinmiş henüz yirmi yaşında bir gencim.Eminim ki şu üstteki satırlarımı okuyan çoğu insan beni narsizmle suçlayacaktır fakat gerçek hayatta beni tanısalardı ideallerim uğrunda inanılmaz riskler aldığımı görüp beni anlarlardı.Ve benim de birçok teorim var,hatta bunlardan birini harfi harfine sicim kuramı yararıcılarından michiou kaku nun bir kitabında henüz bilimde şüphelenilen ve araştırılan bir durum olduğunu görmüştüm fakat buradan yazmayı kesinlikle doğru bulmuyorum, en azından benim hedeflerime giden yolda saf hümanizme yer yok. Akıllı mantıklı ve dikkatli olmak zorundayım.Bilimin politikanın pençesinde olduğu şöyle bir dünya çerçevesinde alın insanlığa faydalı oldum diye fikirlerimi alelade ortaya atmamın ne kadar büyük bir risk olduğunu kavrayabiliyorum.Ne kadar iyi niyetli olsanız da maalesef iyi niyetliler kötü niyetlilerin tiranlığında önce akıllı olmak zorundadır.Tabiki bunlar benim fikrim hocam, potansiyeli çok yüksek zeki bir insansınız, vardır bir bildiğiniz diyelim, açıklamalarınızı takipteyim, başarılar bizimle olacaktır umarım,teşekkürlerimi sunarım
necmi-tufek7866
İşte gençlik...
Size önünüzde duranı görmemek konusunda küçük bir örnek vereyim;
Benim anlattıklarıma bakıp, kütle çekimini hem sonuç olarak ortaya koyup, hem de onu ispatlamak için yine kendisinden yararlandığımı söylüyorsunuz. Yani ortadaki hep aynı kütle çekimi ama ben iki kere toplamış oluyorum. Sanırım söylemek istediğiniz bu...
İşte görmediğiniz şey de şu; Bu teori şimdiye kadar hesaplara katılmamış, tüm evreni kaplayan minik uzay parçacıkları ön görüyor. Yani tam da karanlık madde etkisini sağlayacak kadar kütle...Bilmem anlatabiliyor muyum? Ayrıca göremediğiniz daha pek çok çıkarımları da var. Edebiyatınız iyi de geri kalan bilimsel donanımınız anlattıklarınızla örtüşmüyor.
Yani genç kardeşim, kurnazlara engel olmak için kurnazlıklar düşünürseniz hiç bir bilim yapamazsınız. Ayrıca bazı fikirlerin ( Dış evrenin eksi enerji düzeyinde olması gibi ) genel kabul görmesi, kanıksanıp kabul edilebilmesi öyle kolay değildir. Bazen yıllar geçer, bazen elli, yüz yıl geçer. Dilerim bir gün nobel sizi kazanır. Okuyun, çalışın, internetten edindiğiniz bilgiler her zaman gerçeği yansıtmaz. Çoğu yönlendirilmiş bilgidir, dikkatli olun.
Beni dinlediğiniz için ben teşekkür ederim.
omer-karanlik-profil5833
http://khosann.com/fizikciler-karanlik-madde-yalan-dedi/
verlinde kütle çekim hipotezi---- entropik kütle çekimi...
morgan-frei5424
Muhalif gorunmek istemem ama fikrimi eklemek isterim.Bilimde asiri ilerlendi.Ne anlamda diyeceksin.Artik al eline prizma isigi ayristir, arka bahcende parcaciklarla ugrasmak icin lab yap, havuzu doldur kaldirma kuvveti bul devri kapandi.(kaldi ki bu deneylerde bile insanlar sonuclarini birbirleriyle paylasirlar, mektuplar gonderirler, einsteinin uzerinde calistigi ve amator astronomla cigir astigi-ki bunu olumunden sonra karkettiler-lens efekti hatirla) , kisacasi bilgileri paylasirlarfi.O devir bile bitti, the end, finito.Artik devamli bilgilerin update edildigi, yuzler,binlerce bilim adaminin biraraya gelip milyar dolarlik cihazlarla olcumlerin yapildigi bir donemdeyiz.Sana flow chart mantigina dayali tavsiyem 1-kaku gibi dahi olmayi bir kenara birakip show fizikci olmayi secenlerin , "quantum isinlanmasi halloldu sira insanda" diyerek meslektaslarinin bile "Ho
morgan-frei5424
Muhalif gorunmek istemem ama fikrimi eklemek isterim.
Bilimde asiri ilerlendi.Ne anlamda diyeceksin.Artik al eline prizma isigi ayristir, arka bahcende parcaciklarla ugrasmak icin lab yap, havuzu doldur kaldirma kuvveti bul devri kapandi.(kaldi ki bu deneylerde bile insanlar sonuclarini birbirleriyle paylasirlar, mektuplar gonderirler, einsteinin uzerinde calistigi ve amator astronomla cigir astigi-ki bunu olumunden sonra karkettiler-lens efekti hatirla) , kisacasi bilgileri paylasirlarfi.O devir bile bitti, the end, finito.Artik devamli bilgilerin update edildigi, yuzler,binlerce bilim adaminin biraraya gelip milyar dolarlik cihazlarla olcumlerin yapildigi bir donemdeyiz.Sana flow chart mantigina dayali tavsiyem 1-kaku gibi dahi olmayi bir kenara birakip show fizikci olmayi secenlerin , "quantum isinlanmasi halloldu sira insanda" diyerek meslektaslarinin bile "Ho
morgan-frei5424
muhalif gorunmek istemem ama fikrimi eklemek isterim.Bilimde asiri ilerlendi.Ne anlamda diyeceksin.Artik al eline prizma isigi ayristir, arka bahcende parcaciklarla ugrasmak icin lab yap, havuzu doldur kaldirma kuvveti bul devri kapandi.(kaldi ki bu deneylerde bile insanlar sonuclarini birbirleriyle paylasirlar, mektuplar gonderirler, einsteinin uzerinde calistigi ve amator astronomla cigir astigi-ki bunu olumunden sonra farkettiler-lens efekti hatirla) , kisacasi bilgileri paylasirlardi.O devir bile bitti, the end, finito.Artik devamli bilgilerin update edildigi, yuzler,binlerce bilim adaminin biraraya gelip milyar dolarlik cihazlarla olcumlerin yapildigi bir donemdeyiz.Sana flow chart mantigina dayali tavsiyem 1-kaku gibi dahi olmayi bir kenara birakip (cunku dahidir aslinda) show fizikci olmayi secenlerin , "quantum isinlanmasi halloldu sira insanda" diyerek meslektaslarinin bile "yuh" demesini saglayanlarin, sirf bilimi sevsinler diye halka duymak istediklerini soyleyenlerin kitaplariyla,show programlariyla zaman harcama. 2- acik matematik kurslari var, oldukca unlu universitelerin,online ve ucretsiz.Bence buradan basla.Matematik ogrendikce, sunmak istedigin dusunceni, en azindandan "hipotez" olmak icin aday gosterebilirsin.Cunku en azindan ilk testi kendin yapmissindir. 2-
morgan-frei5424
muhalif gorunmek istemem ama fikrimi eklemek isterim.Bilimde asiri ilerlendi.Ne anlamda diyeceksin.Artik al eline prizma isigi ayristir, arka bahcende parcaciklarla ugrasmak icin lab yap, havuzu doldur kaldirma kuvveti bul devri kapandi.(kaldi ki bu deneylerde bile insanlar sonuclarini birbirleriyle paylasirlar, mektuplar gonderirler, einsteinin uzerinde calistigi ve amator astronomla cigir astigi-ki bunu olumunden sonra farkettiler-lens efekti hatirla) , kisacasi bilgileri paylasirlardi.O devir bile bitti, the end, finito.Artik devamli bilgilerin update edildigi, yuzler,binlerce bilim adaminin biraraya gelip milyar dolarlik cihazlarla olcumlerin yapildigi bir donemdeyiz.
Sana flow chart mantigina dayali tavsiyem Kaku gibi dahi olmayi bir kenara birakip (cunku dahidir aslinda) show fizikci olmayi secenlerin , "quantum isinlanmasi halloldu sira insanda" diyerek meslektaslarinin bile "yuh" demesini saglayanlarin, sirf bilimi sevsinler diye halka duymak istediklerini soyleyenlerin kitaplariyla,show programlariyla zaman harcama. Acik matematik kurslari var, oldukca unlu universitelerin,online ve ucretsiz.Bence buradan basla.Matematik ogrendikce, sunmak istedigin dusunceni, en azindandan "hipotez" olmak icin aday gosterebilirsin.Cunku en azindan ilk testi kendin yapmissindir. 2-
morgan-frei5424
muhalif gorunmek istemem ama fikrimi eklemek isterim.Bilimde asiri ilerlendi.Ne anlamda diyeceksin.Artik al eline prizma isigi ayristir, arka bahcende parcaciklarla ugrasmak icin lab yap, havuzu doldur kaldirma kuvveti bul devri kapandi.(kaldi ki bu deneylerde bile insanlar sonuclarini birbirleriyle paylasirlar, mektuplar gonderirler, einsteinin uzerinde calistigi ve amator astronomla cigir astigi-ki bunu olumunden sonra farkettiler-lens efekti hatirla) , kisacasi bilgileri paylasirlardi.O devir bile bitti, the end, finito.Artik devamli bilgilerin update edildigi, yuzler,binlerce bilim adaminin biraraya gelip milyar dolarlik cihazlarla olcumlerin yapildigi bir donemdeyiz.
Sana flow chart mantigina dayali tavsiyem 1-kaku gibi dahi olmayi bir kenara birakip (cunku dahidir aslinda) show fizikci olmayi secenlerin , "quantum isinlanmasi halloldu sira insanda" diyerek meslektaslarinin bile "yuh" demesini saglayanlarin, sirf bilimi sevsinler diye halka duymak istediklerini soyleyenlerin kitaplariyla,show programlariyla zaman harcama. 2- acik matematik kurslari var, oldukca unlu universitelerin,online ve ucretsiz.Bence buradan basla.Matematik ogrendikce, sunmak istedigin dusunceni, en azindandan "hipotez" olmak icin aday gosterebilirsin.Cunku en azindan ilk testi kendin yapmissindir. 2-
morgan-frei5424
Matematiksel girisimin , sonuca ulasirsa, hipotez olmak icin adaydir.Guzel bir baslangic.Ancak bence bazi eksiklerin var( tabii ki calismanin ne oldugunu bilmeden kesin birsey soylemem zor)
morgan-frei5424
Matematiksel girisim, en azindan fikrinin "hipotez" olmasi acisindan onemli.tabii ki yeterli degil, pek cok "dogrulanabilirlik"(veya yanlislanabilirlik) asamasindan gecmeli, bir "anomalilik" faktorunde dahi gecerli olmali, yani ileriye donuk olmali, peki bunu nasil yapabilirsin?
Tabii ki bunu , en azindan matematikselligi tamamladiktan sonra "sunum" yaparak, kisacasi, yazisarak, resmi olarak paylasarak (bu platformu kastetmiyorum )
Girisiminin, hatta mantiginin ne oldugunu bilmeden ahkam kesmek gibi olmasin , ama sunu belirtiyim.Artik prizmayla isigi spektruma ayirmak, bir odayi lab yapip elektromanyetizmle ugrasmak, ufak bir mekanda parcaciklarla test yapmaya ugrasma donemi bitti.
Artik yuzlerce,binlerce bilim adami biraraya gelip, milyarlik cihazlarla olcum yapip bir hipotezi anca dogrulayabiliyorlar :)
Hatta haddimi asiyorum, dahi olmasina ragmen, alaninda devam etmek yerine ,show programiyla "show" yapmayi secen Kakunun kitaplariyla da zaman harcama ( Kaku sadece bir ornek).Kaku sadece duyulmak isteneni soyluyor(tabii ki gercegi biliyor), ozellikle quantum state'in iletilmesinin ardindan "cok yakinda insani da isinlayabiliriz" gibi ( insanin isinlanmasi bir yana, isinlanma terimini scan iletimle -bilerek- karistirmasi ) aciklamalarindan sonra, pekcok meslektasindan "fiyasko" elestirisini almadi mi ? Veya Higgs parcacigi ile ilgili aciklama yaparken alakasiz sekilde isin icine inflation'i katmadi mi? Hepsi sence bilimdeki show pazarlamasi degil mi ? Keske, ama keske CBS Morning Show gibi bir isle ugrasmaya baslamasaydi.Dunyanin en iyi cerrahlarindan birinin kalkip saglik ocaginda calismaya karar vermesi gibi birsey benim acimdan.
Son olarak bence kuramsal kismi asmissin ( veya o izlenimi veriyorsun). Ustunde ilerledigin yoldaki "paperwork"lerde odaklan. Matematiksel girisimde misin? O zaman bir sure bunalri calis.hatta sana son bir uyari, madem ki niyetin kesin surette bilgilerinin su asamada sakli kalmasi, calismalarini internete girdigin bir PCde bile barindirma.hatta arama motorlarinda arastirmanla ilgili "golden tag"leri asla kullanma.