elifnaz8123
Esir maddesi ile ilgili bir başlık varmış ama silinmiş. Bu maddeyi anlatabilir misiniz?
yunus-ilik5290
esr kuantum vakum olmalı ve enerjinin yoğunlaştığı,yai buda gördü,özündecaynı olanın değişmesi
yunus-ilik5290
evrimdaşlar, bakın ne dicem . atomada benzetirsek, evrenin kuantum alanın yoğnluk olarak çökerken, taneleşen uzay alanı bulunulan alanı habulunulan alana sığmayıp genişleme nedenlerinden biri olabilir evrimdaşlar, bakın ne dicem . atomada benzetirsek, evrenin kuantum alanın yoğnluk olarak çökerken, taneleşen uzay alanı bulunulan alana sığmayıp genişleme nedenlerinden biri olabilir
yunus-ilik5290
evrimdaşlar, bakın ne dicem . atomada benzetirsek, evrenin kuantum alanı yoğnluk olarak çökerken, taneleşen uzay alanı bulunulan alana sığmayıp genişleme nedenlerinden biri olabilir evrimdaşlar,
necmi-tufek7866
Elifnaz,
Einstein'dan önceki zamanlarda fizikçiler uzayda ışığın ve diğer dalga ve alanların yayılabilmesi için bir "şey" bir malzeme olması gerektiğini düşünürlerdi. Bu malzemeye "Esir" adı verildi. Elbette ne olduğu hakkında bir bilgileri yoktu. Ama bir şey olmalıydı, yoksa hiç bir şey uzayda bir yerden, bir yere gidemezdi onlara göre.
Sonra Einstein uzay boşluktur dedi. Işık boşlukta yayılır, hızı da sabittir dedi. Yapılan deneylerle de ışığın ve elktromanyetik dalgaların ışık hızında gidebilmeleri sadece boşlukta sağlanabilir, her hangi bir malzemeye gerek yoktur sonucuna varıldı.
"Esir" olayı bu.
kemal-bay-hickimse7261
Ek olarak esir'in tarihçesini en iyi açıklayan kauffman ve j.c maxwell'in kitapları ve deneysel argümanlarıdır . Bu iki bilim insanın esiri ve daha fazlasını açıklayan çok güzel eserleri var , bakmanızı öneririm .
yunus-ilik5290
o deneyleri bilmediğimi sanmayın arkadaşlar, tinede inceliğiniz, ve ilginize teşekkür ederim tabi