serap9668
merhabalar bir resim öğretmeniyim lakin bu bölüme ilgim var dünya geoit şeklinde fakat neden biz bunu hissedemiyoruz bir yere seyahat ederken düz bir alanda gidiyor gibiyiz
oguzhan-aldemir3004
Bunu daha az hissediyoruz diyelim bu da dünyamızı saran atmosfer sayesinde oluyor. Mesela açıktan karaya yaklaşan gemiyi izlediğimizde önce bacalarını daha sonra vücudunu görürüz bu da dünyanın dairesel yani geoit yapılı olduğunun kanıtıdır. (Resim öğretmenleri bu tarz deniz resimlerini çocuklara çok çizdirir. En azından ben çok çizdim)
yunus-ilik5290
dünyamız çokda küçük olmadığından, ancak uzaktan bakınca
cihan-senyuz9221
Geometrik olarak çevresi 10 cm olan bir daire düşünün. Bu dairenin 5 cm lik limitine bakarsanız, bir yay görürsünüz. Limiti 1 cm olarak seçerseniz, bir önceki duruma göre biraz düzleşmiş bir yay elde edersiniz. Limiti 0,1 cm yaparsanız, gözünüz artık yayı seçememeye başlayacaktır. Limit 0,01 cm olursa bu yay parçası artık sizin için düz bir çizgi olarak görünür.
Yer kürede yürüyen bir insan için yürüdüğü bir kaç metre, yukarıda verdiğim örnekteki gibi çok küçük bir limiteki yaya benzer. Artık düz sayılabilir.
yunus-ilik5290
bana niye eksi verdiniz cihan şenyüzün kısaltılmışı işte
yunus-ilik5290
bu işi sen yaptın CİHAN.
yunus-ilik5290
şöyle yani dairenin çapı büyüdükçe yayı görebilmen için alacağın ölçü büyür.yani sen küçülterek düzleştürdin bende büyülterek
yunus-ilik5290
yani küçük bi daire çapınıda özellikle ve bilerek verdin dimi
bariselcisi2682
Ufuk çizgisini gördüğümüz mesafe yaklaşık 5 km.Bu ise, dairesel görmem
bariselcisi2682
Ufuk çizgisini gördüğümüz mesafe yaklaşık 5 km.Bu ise Dünyayı kavisli görmemiz için yeterli mesafe değil.