baris-yilmaz8373
Kara delikler enerjileri çekemezler bildiğim kadarıyla çünkü kütlesi yoktur. Peki karadeliklerin içinde ısı kavramından söz edebilir miyiz ?
baris-yilmaz8373
Eğer söz edebiliyorsak içeride bir ısı vardır , eğer ıs ı diye bir kavramdan bahsedemiyorsak ısı kavramının olmadığı biryer nasıl olur , soğuk mu olacaktır ?
can1623
karadelikler tabii ki bir kütleye sahiptir bu çevresindeki cisimlerin dinamiklerini izleyerek net bir şekilde ölçülebilir. henüz gözlemlenememiş olsada hawking ışınımı=kara deliğin sıcaklığı.
baris-yilmaz8373
Kütlesi yoktur derken enerjilerin kütlesinin olmamasından bahsediyordum , hawking ışınımı sırasında karadeliklerin yaydığı radyasyondan bahsedilir fakat bu olay ufkunun dışında gerçekleşen olaydır , ki içinden ışık bile kaçamaz ( gerçi bu karadeliklerin geometrisiyle alakalı ) . Işığın kaçamadığı , ve enerjinin olmadığı bir ortamda sıcaklıktan bahsedebilir miyiz sormak istediğim buydu . Bide hawking ışıması bize doğru bir sıcaklık verse bile karadeliğin içindekileri yansıtamayacaktır benim görüşümce , ışığın bile çıkamayacağı bir ortam nede olsa .
kemal-bay-hickimse7261
Karadelikler kütle ve saf enerjiyi çeker , enerjinin yoğunlaşmış halinin kütle olduğuda aşikar .
Karadelikler siyah cisim ışıması yapar , yani sıcaklıkları vardır . Bir karadelik ne kadar büyük ise sıcaklı o kadar az olacaktır diye biliyorum .
kemal-bay-hickimse7261
Şöyle bir durum var , karadeliğin tekillik noktasına milyonlarca kütle sığıyor ve o tekilliğin yoğunluğu muazzam miktarda oluyor .