kemal-bay-hickimse7261
Gerçeklik nedir ? ( Fiziksel , metafiziksel , mental olarak )
kemal-bay-hickimse7261
İnsanlar tıpkı beyindeki nöronların birbiri ile etkilenmesi gibi birbirlerini etkilerler , manipüle ederler , manipüle edilirler , etkilenirler , birlik olurlar , karşı çıkarlar ...
Bunun sebebi , doğrunun ve yanlışın göreceli oluşu yada ahlaki değerlerimizin hangi tanrıya ve din'e bağlı olduğuna bile bağlı değildir bildiğiniz üzere . Bunun sebebi ; her birimizin farklı beyin yapısına , farklı beyin kimyasına , farklı perspektifine , farklı kültür düzeyine , farklı genetik kusurlarına , farklı algı seçeneklerine ve algı kapasitelerine doğrudan bağlıdır . Tüm bu parametreler ışığında her insan kendi gerçekliğini , kendi bilinci ile yaratır ve onu doğru kabul eder . Diğer tüm gerçeklikler ve argümanlar her zaman sorgulanmalıdır ve kendi gerçekliğimizin kesinlikle mantıklı temeller üzerine kurulmuş olması gerekmez .
Beyin dış dünya ile 3 şekilde etkileşimde bulunur ;
1-) 5 duyu organı + 6. duyu sinestezi ile . ( Umweltimiz arttıkça artacağı aşikar )
2-) Diğer bilinçler ile etkileşimde bulunarak ( hem bilinçli hem de bilinç-dışı )
3-) Rüyalar ve o rüyaların bilinç tarafından yorumlanması ile oluşan datalar .
Şuana kadar yazdıklarım popüler ve basit gerçeklik tanımından ileriye götürmüyor beni çünkü gerçekliğimiz düşündüğümde bile daha yetersiz kalıyor .
Gerçeklik ile ilgili yukarıda yazdıklarımdan ilginç , farklı yorumlar , makaleler , artık ne ise paylaşırsanız sevinirim .
cengizhan-kayat2247
Hicbir zaman gercekligin ne oldugunu bilemeyecegiz ne malumdur ki aslinda farkli bir evrende yasayan fiziksel kosullarin tamami ile degisik oldugu cok farkli iletisim sekilleri olan mesela kucukluk olarak bir amip kadar olmadigimiz. Belki de birbirimize bi kavanoz kadar alanda zihinlerimizinbagli oldugu hayali bir dunyadir bu. Yada kimseyle bagli degiliz sen de dahil olmak uzere benim bi hayalimsin bu elimdeki telefon bu web sitesi yada bildigim onlarca yazilim dili benim hayalim. Bunu bilemeyip kabulleniyorum ve gerceklik dusuncemin ulasabilecegi hersekilde olabilir veya zihnim yetmeyebilir bile. Bir soru; perfection sen varmisin yada ben tanrimiyim?
cpi8563
Bu gerceklik hayal olursa eger bu demek oluyorki sen gene varsın ve bayada gelişmişsin e tabi oluncede sana baska bir hayat kuracaktir.bu ilk bakista iyi bir fikir gibi gozukse bile yansima oladigina cok delil vardir.mantigimla kesin olarak vardigim bir sey yanlis cikarsa eger bu gerceklik hem yok hem var demek cunki eger bunu biz uydursaydik mantiga gore sekillenirdi.mesela arkanda biri olduguna kesin inandigin halde olmayabiliyor.ama ayni zamanda gercek yok demektir cunku duyun oyle idi.aklin gercegi suphe diyorsun her seyden suphe ettiginden suphe etmeyi dusundun mu acaba ve ondan ve ondan bu sonsuza gider.gerceklik once izlemekle olur insani tanimakla.dunyada gercegi gorme potansiyeli olan en fazla 40 50 canli var geri kalan degerli ama onemsiz birbirinin kopyasi ve çok tiksindirici
cpi8563
İnsanlarin cogu bu soylediklerin gibi karmasik degildir.keske iyi bir gozlemci olsaydin bunu gorseydin evrenin ve insanligin yuzde 99.999 u determistiktir hep varlardir sadece olurler ve yerine yenisi ama aynisi gelir bunu anlamanı beklemiyorum ama belki dusunup gorursun soyle bir sey ev hep var odanin dekoru ayni resimlerin yeri ayni her sey hep ayni ama bazen farkli birileri geliyor umarim anlamissindir insanlari cogu robottur yasamazlar sadece vardirlar
cpi8563
Ve bu her devirde boyleydi sadece topluma gore sekillenen igrec insanlarin hicbir zaman bir gorusu olmadi sadece akilliinsanlarla alay eden igrenc varliklar ve kendinlerini iyi olarak tanimliyorlar firavun bile bunlarda. İyiydi ama onu kinayip kendileride aynini yapiyorlar insanlari olduruyorlar oldurmeyenlerde icinde istekli ama disari vurmuyor.
cpi8563
Zenofobi insanlihin yuzde 99.999 unda agir sekilde baskin morpy derki insanlar birbirini taklitten baska bir sey degildir einsteinle alay ettiler ataturke sen kisasin ata binmezsin dediler sokratesi zehirlediler bir gece 40 paygamber oldurduler bekli iyi kalbi olan insanlara vatan icin deyip millet icin deyip oldurttuler ve bunu istediler surekli birbirini ezmeye,calisan bir toplum insanlar
cpi8563
Akla kimse onemvermiyor insanlar birbirine esya gibi bakiyor mesela evlilik programinda boyu soyle olsun gozu soyle olsun diyorlar insanlari begenmiyorlar insani insan oldugu icin sevmiyorlar sonra yunus emre ne guzel yazmis diyorlar.
cpi8563
Kusruma bakma ama benim beynim boyle igrenc bir hayal kurmadi bence
cpi8563
Yunus peygamber denize yusuf kuyuya ibrahim atese atiliyor bir gecede 40 peygamber olduruluyor insanlar idam istiyor kan istiyor einstein asaglaniyor ataturk sokrates eflatun butun dusunurler akilli insanlar ve bu hayal mi birkere insan beyni buna izin vermez heop daha iyiyi ister
cpi8563
Bumudur birazcikm gozlemci olun tek gerceklik tarihtir insanin beyninde her bilgi vardir çagrın gelsin
baran-alp7644
gerçeklik kavramı sadece bir kavramdır
baran-alp7644
gerçekliğin ne olduğunu tanımlayamayız