yusuf-yildirim4498
gelecekte yapay zekaya insan duyguları verilebilir mi? yapay zeka ürünleri de bizim hissettiklerimizi hissedebilir mi?
eyup-yilmaz3538
nasıl ki hayat bu kâinattan süzülmüş bir hülâsadır. Ve şuur ve his dahi hayattan süzülmüş, hayatın bir hülâsasıdır. Ve akıl dahi şuurdan ve histen süzülmüş, şuurun bir hülâsasıdır. Ve ruh dahi, hayatın hâlis ve sâfi bir cevheri ve sabit ve müstakil zâtıdır.
can1623
gerekli teknolojiye ulaşılabilirse tabii ki hissedebilirler sonuçta his, duygu dediğimiz şeyler elektron ve nöron aktivitelerinden ibaret olaylar.
kemal-bay-hickimse7261
Hayır değil @massive . Sadece onlardan ibaret değil , işin içinde daha fazla bilgi ve parametre var .
kadir7171
İmkansıza inanmayan biri olarak imkansızlığa en yakın şey olarak görüyorum yapay zekayı
vide-supra1191
En temelde ben de beynin elektro kimyasal olaylar sonucunda his ve duygu oluşturduğunu düşünüyorum. Tabi bu süreçler çok karışık ve dolaylı olabilir ama konuya çok uzağım ve yeterli bilgim yok. Daha fazla bilgi ve parametre derken aynı işlemin temelde massive'in dediği gibi yapıldığı fakat çok daha karışık olduğunu mu düşünüyorsun kemal?
kemal-bay-hickimse7261
Temelde sadece elektron ve nöron demiş arkadaş ama '' elektrokimyasal '' dememiş . Sinir sistemi % 90 elektrokimyasal işlemler ile çalışıyor ondan dolayı söyledim sadece elektron denilmesi eksik çünkü duygular , hisler , kararlar elektrokimyasal temele dayanıyor . Dışardan 5 duyu organ ile alınan verilerde ilk önce elektrokimyasal sinyallere dönüştürülüp öyle yollanıyor M.S.S ' ye .
omer-dinc2926
Bana göre bir insanın duyguları yaşantısına bağlı olarak gelişir ve şekillenir. Kimyası da işin cabası yani bir yapay zekaya insan duyguları vermek bir nevi insan yapmak gibi bir şey olur sıfırdan başlamak
can1623
elektron aktivitesi demek ne çağrıştırıyor bilmiyorum ama kimyanın şu sade ve yalın tanımı çok hoşuma gider ''Bir atomun kimyasal yapısı yalnızca elektron sayısına bağlıdır. Kimya demek, yalnızca sayılar demektir.''
ozlem4022
Bilmiyorum ama böyle birşeyin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu bahsettiğiniz şey ruhumuzla alakalı.. İnsan şu koşullarda dahi ürettiği bir makineyi en yüksek donanımla tasarlayabilir ama ona hissi veremez sadece insanın belli mimiklerinin ve bunun olasılıklarının algoritmasını çıkarabilir..