kemal-faruk-oguz8326
sonsuzluğu kavrayamadığımıza göre bunun nedeni nedir?
baran-alp7644
insanlık deneyimlemediğişeyi kavraması zordur
baran-alp7644
ben de bir deneyimci olarak diyorum ki insanların deneyimleyemediği şeyleri kavraması zordur.
can1623
bulunduğumuz coğrafya ve kültürde insan aklını aşağılayan pek çok yapı bulunmasına karşın bunlara katılmıyorum. üstüne yeterince kafa patlatılır ve araştırılırsa her türlü fenomen kavranabilir.
kemal-faruk-oguz8326
Massive dediginize katilmiyorum. sonsuzluk kavrami ne kadar dusunsek te sadece daha basit kavramlara indirebilecegimizi dusunuyorum. Cunku sonsuzluk cok farkli sekillerde karsimiza cikip bizim icin bazi anlamsizliklaei iceriyor. Deneyimleme kismina gelirsek anladigim kadariyla bir ornek soyleyeyim mesela uzay boslugunda sonsuz bir yolculuga ciksak yine omrumuzun bitimine kadar olacak yine biz gore sonlu olacak. Demek istiyorum ki hayatimiz sonlu oldugu icin sonzuzlugu tam anlamiyla kavrayamayacagimiz. Yazdiklarim hakkinda goruslerinizi bekliyorum
can1623
ilkokul matematiği bilenler dahi sonsuz sayma sayılarının mantığını anlayabilir. bu sayıları alır belli boylamlara uzatırsak daha basit kavramlara indirgemeden sonsuz bir uzayın kavranması mümkündür. aynısı zaman veya pek çok sonsuzluk için kullanılabilir. bu yöntem elbet bazı konularda tıkanıp çalışmaz hale gelebilir ancak farklı bakış açısı ve akıl yoluyla kavranamayacak olgu olmadığını düşünüyorum ve ''sonsuzluğu kavrayamadığımıza göre'' derkenki dayanağınızı merak etmekteyim ?
kemal-faruk-oguz8326
Suana kadar sonsuzlugu kavramaya yonelik girisimler belli bir yere kadar gelebilmistir. Bunu basaran en buyuk matematikcilerden ramanujan bile belli bir yerde kalmistir. Suana kadar kavranamamis olmasi bundan sonra ayni sekilde devam edecek demek degildir ama sahsen kendi adima demek isterim arada bir sadece bu olay hakkinda kafa yorarim ama sonsuzluk gercekten bizim icin siradisi. Suan da sonsuzlugu pek cok sekilde ifade ediyoruz. Mesela 1,9 (9 devirli) direk 2 diye gecer. Sonsuza kadar 2 ye yaklasiyor ama asla iki olmuyor. Ama matematikte direk iki olarak kabul ediliyor cunku tam anlamiyla kavranamamis
ahmet-yilmaz2230
Matematikte sonsuzluk deyince akla Georg Cantor gelir. Ramanujen yerine O'nu araştır derim.
kemal-faruk-oguz8326
Tamamdir. Oneriniz icin tesekkurler
mustafa-demir6871
Belkide bizim sonlu olmamızdan kaynaklıdır
haydar-ali-yazar3845
Sonsuzluğu kavrayamamamızın sebebi sonuna ulaşamamış olmamız (!).
haci-mahmut-demirkutlu5783
fıtrattan dolayı bence birşeyi taşamadan zor kavrarız bu yüzden olabilir