emir5368
Rüyalar ve rüyalarım hakkında sorularım var. Ben bunu çocukluğumdan beri yaşıyorum. Aranızda hiç rüyalarından elle tutulur bir şey öğrenen oldu mu? Bunun bilimde açıklaması nedir?
emir5368
Ornekler halinde açıklayayım, 7-8 yaşlarımda çocukken oynadığım bir oyunda kıskandığım birinin karakterinin şifresini rüyamda görmüştüm. Denediğimde doğru çıktı.
emir5368
Ornekler halinde açıklayayım, 7-8 yaşlarımda çocukken oynadığım bir oyunda kıskandığım birinin karakterinin şifresini rüyamda görmüştüm. Denediğimde doğru çıktı.
3 yıl önce kız arkadaşımın e-mail şifresini yine rüyamda gördüm ve yine doğru çıktı.
Yazdığım bir programda aldığım hatanın nedenini saatlerce araştırıp göremememe rağmen rüyamda bunu çözmüştüm.
emir5368
Daha çok örnek verebilirim. Kısa bir süre önce de İngilizce'mi geliştirmek için denemelerde bulunuyordum. Dinliyor okuyor vs. pratikler yapıyordum. Herkesin yaşayabileceği şekilde ben de rüyamda İngilizce konuşmaya başladım fakat normal konuşmamdan farksız olarak berbat bir gramer ile konuşuyordum. Fakat karşımdaki kişi ise çok akıcı bir şekilde konuşuyordu ve cümleleri anlamlıydı. Konuştuğu şeyler kalıplaşmış şeyler değil, kurduğumuz diyalogların türevi niteliğindeydi. Hızlı konuşuyordu ben de yavaşlamasını falan istiyordum. Fakat sonuçta her şey benim bilincimde gerçekleştiği için, benim de İngilizcemin bu şekilde iyi olabileceği anlamına gelmiyor mu?
Sorularımdaki ana soru ise, insanlar bilmediği veya göremediği şeylerin(?) çoğunu bildiğinin farkında olmadığında rüyalar bunları kişiye göstermekte bir aracı haline gelebiliyor mu?
ismail-celik4804
bence kendini geliştir kardeşim pentagona felan sızabiliriz :D
ismail-celik4804
yani programdaki hatayı felan belki açıklaanabilirde o e posta şifresi felan hiç sanmıyorum
md5801
Fikrimi soracak olursan rüya kavramının bilimden çok psikolojiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Mesela ben ortalama bir yıldır (belki daha fazla) rüya görmüyorum. Diyebilirsiniz ki belki gördüklerini unutuyorsun.Fakat bu biraz farklı.Rüya görmeyen insanların rüya görmemelerininin bilimsel açıklaması ise ; Gün içinde beynimizin gereğinden fazla çalıştığı olarak söyleniyor. Benim sana tavsiyem Gün içinde geçirdiğin olayları yatmadan düşün o anki psikolojini kendini kendinin yerine koy (yani kendinle empati yap).Rüyalarını unutmamak kaydıyla uyandığında hatırladığın kadarıyla rüyada geçen olayları bir not defterine yazmak olacaktır. Çünkü bir sonuç arıyorsan o gün içindeki olaylarla rüyadaki olaylar, psikoloji vs... bağlantı olacaktır.
alonsy3494
Ben sevgilimle kendi aramda söz yüzüğü takmıştım 6 yıllıktı ilişkimiz. Yüzük kayboldu sonra 2 tane farklı rüyada kendisinin sebepsiz bir şekilde benden uzaklaşarak gittiğini gördüm. Çok üzülmüştüm hep hissiyatında kalıyordum rüyaların . Bitane rüyamda da karanlık bir ormana doğru yürüyordum orda sanki hayattaki en büyük gizemin cevabını alacak hissine kapıldım. Girdim ormana sonra ormanın derinine süzüldüm tam istediğimi alacakken gökyüzüne doğru hızla çıktım dünyayı uzaydan gördüm sonra dünya yavaşça küçülüp yok oldu. Tamamen karanlık bir hal oldu etraf. 1 ay içinde oldu bunlar sevgilim zayıflama ilaçlarından kalp krizi geçirdi 11 gün komada kaldı ve öldü. Benim tanrım sevgilim ve hiçlikti şimdi bu duruma düşünce inanacak birşey arıyor insan. Tanrıya elbette inanmıcam ama beynimizi kurcalamak en mantıklı şey geliyor artık bana.
bred-gates4322
Büyük ihtimalle sizofreni yada yanlıs hatırlmadır iyi gunler