ufuk-oktay5949
Zamanda yolculuk ile entropi arasında nasıl bir ilişki vardır?
ufuk-oktay5949
Zamanında zamanda geriye yolculuk ile ile ilgili bir soru sormuştum. Birçok kişi entropinin geriye dönemiyeceğini belirterek imkansız olduğunu belirtti. Peki zaman ile entropi arasında nasıl bir ilişki vardır?
origin1690
bilim camiasında entropi zamanın ta kendisi olduğu görüşü yaygındır evrenin genişlemesi şuan tecrübe ettiğimiz zaman okunu belirlemesi gibi. yinede casimir etkisi zamanda geriye yolcuğun imkansız olmadığını ima eder
origin1690
bilim camiasında entropinin zamanın ta kendisi olduğu görüşü yaygındır evrenin genişlemesi şuan tecrübe ettiğimiz zaman okunu belirlemesi gibi. yinede casimir etkisi zamanda geriye yolcuğun imkansız olmadığını ima eder
kemal-bay-hickimse7261
Entropi , maddenin maksimum düzensizliğe gitme eğilimi / özelliğidir . Zaman ise , maddenin veyahut atom-altı parçacıkların hareket etmesi yada enerji seviyelerinin değiştirilmesi ile ortaya çıkan bir boyut tamamlayıcısı .
'' Entropi , zamanın fiziksel etkilerinden sadece biridir . '' ( Fizikist yazılarından birinden alıntı , kim söyledi bilmiyorum ) . Zaman ve Entropi bulunduğu boyutun özelliklerine göre doğrusal kabul edilebilir fakat kuantum fiziği bunu kabul edilebilir bulmaz . Atomların birbiri ile nasıl dans ettiğini tanımlamadan önce hangi zeminde dans edildiğini bilmemiz gerekir . Zaman geçtikçe zihnimiz karmaşıklaşır , zaman ilerledikçe sistemler düzensizleşir . Fakat asıl soruda şu var ; X anındaki evrende bulunan toplam enerji ve maddenin , Y zamanında bulunması gereken enerji ve maddeye olan etkisinin , termodinamiğin 2. yasasını çökertip çökertmeyeceğidir .
kemal-bay-hickimse7261
Bilim camiasında entropi ve zaman aynı şey ise , ben o camiadan geri kalmışım (: .