ahmet-yilmaz2230
Evrenin şekli nedir?
kemal-bay-hickimse7261
Düz olduğu düşünülüyor .
tunahan-ugur2086
bence küre:):)
ahmet-yilmaz2230
En yaygın görüşler futbol topu ve küreymiş ancak hala kanıt arayışı devam ediyor. Bununla ilgili bir belgesel buldum meraklısı için linki:
http://www.sadecebelgesel.com/solucan-deligi-2-sezon-2-bolum.html
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
Başlangıçta küre şeklinde olduğunu düşünüyorum bende. Ancak "Büyük Şişme" döneminde, genişleme hacimi ve yüzey alanını dengeleyebilmek için torus şeklini aldığını düşünüyorum. Torus aynı zamanda, sürekli hareketliliği de destekleyecek yapıda... sicim teroisinde öngörülen
Calabi Yau uzaylarından biri olma ihtimali var gibi. Ya da 3 delikli bir torus'ta olabilir Sicim teorisine göre, çünkü 3 uzamsal boyutu böyle bir yapı destekliyor.
Sonuçta, bilmiyorum.
mustafa-koca3980
Bence taban alanı çok geniş (boyuna göre )bir silindirdir.
mustafa-koca3980
Çünkü teknolojik imkanlarimiz bu konuda gerçekten yetersiz ama dini kaynaklar 7 kat semadan bahsediyor ve bizim gorebilecegimız evren sadece bir katmanmış. Yani bizim gibi 6 sema katı daha var en uygunu da bence silindirdir
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
7 kat sema, mecazi bir anlatım olabilir mi? Çünkü o dönemin insanlarının bilimsel bilgi birikimi daha üst kavramlara müsait değildi...
Ancak silindi konusu sorgulanmalı. Eğer silindir ise, enerji homojenliğini ve eşitliğini nasıl sağlıyor?
Ve silindir doğal bir şekil değil. Bize kendi iç doğasından ortaya çıkabilecek bir şekil lazım. Enerji ve yoğunluk durumuna göre...
ahmet-yilmaz2230
7 kat semadan bahseden insanlar dünya düz diyordu...
mustafa-koca3980
Ahmet kardeşim galiba karistiriyorsun dünya düz diyenler Engizisyon mahkemesiydi. Ben Galileo dan bahsetmiyorum.1500 lu yıllarda gerçeğinin birebir aynısını çizmiş bir harita ustasindan bahsediyorum. 7 kat semadan bahsedenler piri reis ve onun arkadaslariydi..
ahmet-yilmaz2230
Piri reis zamanında dünyanın yuvarlak olduğu biliniyordu. Benim kastettiğim dini kaynakları yazan insanlar.