yasin-aslan6023
Işığı geçirmeyen,arkasını göremediğimiz cisim-maddelerin gölgesi var ama alevin arkasını göremediğimiz halde neden gölgesi yok?
pyskophat2791
alev aynı zamanda ışık olduğu için ışığa ışık tuttuğumuzda gölge oluşmaz.gölge,ışığın geçemediği katı cisimlerde oluşur.
oguzhan-aldemir3004
sadece katı değil sıvı gaz ve plazma da buna dahil her şeyin gölgesi oluşabilir bence sadece daha kuvvetli bir ışık tutulmalı
vide-supra1191
Arkasını göremediğin cisimlerin gölge oluşturmasının sebebi görünür ışığın dalga boyunu soğurmasından kaynaklanır. İlginç ve güzel bir soru aslında ve denemenin tek yolu çok güçlü ışık kaynağı altında alevi gözlemleyerek, alevin oluşturduğu Co2 co gibi gazların bir gölge oluşturup oluşturmadığına bakmak olmalıdır. Ama bunlar zaten atmosfer içerisinde bulunduğundan ve gözlerimiz bu gazların varlığında evrimleşerek ışığı algılamaya alıştığından dolayı bir fark yaratacağını zannetmiyorum. Başka açıdan bakarsan bir bardak suyun gölge oluşturmadığını düşünebilirsin ama okyanusların derinliklerinde görünür ışık çoktan absorplanmış olur.
altan-altan5186
Alevin arkasinda alevden daha guclu bir isik kaynagi olsaydi Onu gorurduk.
yasin-aslan6023
Vide ilk başta dediğin mantıklı geliyor ama bir mum alevininde arkasını göremiyorsun devasa bir orman yangının da arkasını göremiyorsun ve ikisininde gölgesi yok.Yani bir bardak su ile okyanus dibi yanlış bir benzetme gibi geliyor bana.
vide-supra1191
Evet benzetmem konuyla biraz uzak kalmış. Bu bahsettiğin ışık şiddeti ile alakalı bence. Benim bahsettiğim soğurmanın olması için çok daha yüksek bir derişim gerekli. Ama alev in arkasını göremememiz ise diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Bu göz ve ışık şiddeti arasındaki ilişkinin bir yırumu yani