ahmet-yilmaz2230
Günümüzdeki popüler dinlerin (hristiyanık, müslüman vb.) anlattığı yaratılış ile evrim teorisi çelişmektedir.
ahmet-yilmaz2230
Hristiyanık, müslüman vb. anlattığı yaratılış ile evrim teorisi çelişmektedir. Evrim teorisini kabul edince bu dinlerden olmassınız, imansız olursunuz. Ancak ateist bir yaratıcının olmadığına inanır yani ateistlik sadece dinlere inanmamak değildir. Dinlerin dediğini kabul etmeyip evrim teorisini kabul ederseniz ve yine de bir yaratıcının var olduğuna inanırsanız ateist olmassınız. Kısacası evrim teorisini kabul eden kişi ateist olur diyemeyiz.
ahmet-yilmaz2230
Yazılanlar çıkmıyor. Bu konu başlığında sansür var!
munteha-yilmaz8146
Kendimce inançlı bir insanım, çevre, toplum gibi etkilerle küçüklükten beri evrime "öcü" gibi yaklaşırdım. Bir kaç sene önce, bir hocamın sayesinde, evrimi anlamaya çalıştım. Okudum, düşündüm, üzerinde çokca tartıştık. Sanılanın aksine bu inancımı arttırdı.
Bazı fikirlerce din ve bilim teorileri çelişiyor gibi gösteriliyor. Oysa dinin toplumsal olayları düzenlediğine inanıyorum, bilim ise, yine bence, apayrı bir yerde
munteha-yilmaz8146
Kendimce inançlı bir insanım, çevre, toplum gibi etkilerle küçüklükten beri evrime "öcü" gibi yaklaşırdım. Bir kaç sene önce, bir hocamın sayesinde, evrimi anlamaya çalıştım. Okudum, düşündüm, üzerinde çokca tartıştık. Sanılanın aksine bu inancımı arttırdı.
Bu konuda Kur'anı yanlış tercüme edip, yanlış anladığımızı düşünüyorum.
Bazı fikirlerce din ve bilim teorileri çelişiyor gibi gösteriliyor. Oysa dinin toplumsal olayları düzenlediğine inanıyorum, bilim ise, yine bence, apayrı bir yerde
munteha-yilmaz8146
Bu konuda Kur'anı yanlış tercüme edip, yanlış anladığımızı düşünüyorum.
nedim-garip2805
inancınıza göre değişir.
mahmut-peynirci6061
Bana göre İslam ve evrim teorisi çelişmez .Adem in dünyada değil de cennette yaratıldığını ,Havva nın da O nun eğe kemiğinden yaratıldığını vs İslam diye alırsanız bilim ve dini birbirine düşman edersiniz.Ayrıca çamurdan yaratılma meselesi sanıldığı gibi değil. Caner Taslaman ın Bir Müslüman Evremci Olabilir Mi? ile ilgili kitabını tavsiye ederim.