ezgi6308
Günde 2 saat uyumanın beyne ne gibi zararları olur?
kemal-bay-hickimse7261
Ben 22 ay' a yakın günde ortalama 3.5-4 saat yatan ve yattığım , uyandığım saatleri kaydeden bir birey olarak düşünlerimi paylaşamak isterim fakat şuan bir işim var ama paylaşacağım iyi günler .
kemal-bay-hickimse7261
Aslında günde kaç saat yatmanızı ; o gün ne yaptığınız belirler . Bilim teknik dergisinin eylül sayısında bir araştırmaya göre dünya nüfusunun sadece % 1-2 ' si günde 4 saat ve daha az uyuyor . Fiziksel olarak 4 saatten az yatmanın fenotipe bir etkisi YOKTUR . Toplumlarda gözaltı torbalarının '' uykusuzluktan '' olduğu yanılgısıdır vardır fakat tabi ki durum öyle değildir .
Eğer bir gün içinde beyninizin frontal ve temporal loblarını diğerlerine göre oldukça fazla kullanıyorsanız ve bu iş önemli ve hayati ise günde 2 saat değilde 4 saat uykuyu öneririm . Ama bu günde 2 saat yatarak o işi yapamazsınız değil . Yaparsınız ama '' muhakeme yetinizi ve hayal gücünüzü % 100 kullanarak yapamazsınız .
Eğer günde 2 saat uykuya karar verecek iseniz bu durum '' hadi bugün 2 saat uyuyayım ve 22 saat ayakta kalayım '' ile olmuyor . Ben şahsen günde 3.5-4 saat yatıp , zihnimin potansiyelini düşürmeden kullanıyorsam bunu SKYFALL dediğim projeye borçluyum .
Kısaca skyfall benim koyduğum bir ad ; kısaca o gün kaçta yattığın , kaçta uyandığın , kaç kafeinli kahve içtiğin , o gün yediğin yada içtiğin bir şeyin '' biyolojik ritmine '' nasıl etki ettiğini gösteren küçük dipnotlardan oluşan bir çizelge . Biraz delice gelebilir ama biyolojik ritmin ha deyince değişen bir şey değildir .
Tabi şuda var ;
Mesela finallere final haftasında çalışan aptallar vardır , o aptallar 2-3 gün ayakta kalıp ders çalışabilirler fakat sonuçta finallerden çökerler çünkü öğrendikleri bilgileri kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya geçirecek yapı olan '' hipokampusa '' zaman vermezler . Eğer günde 2 saat uyuyacaksan kalan 22 saatte beyninin her lobunu , her korteksini , her nöronun tam kapasitesi ile kullanmalısın . Diğer türlü '' yürüyen ölülerden '' bir farkın olmaz .
kemal-bay-hickimse7261
Bu arada '' skyfall '' dediğim biyolojik ritim çizelgesini bir nöroloji doktoruna 2 sene önce göstermiştim , çok yararlı olacağını ve istikrarın önemini vurgulamıştı . Son 2 ayda şöyle bir şey gözlemledim . 25-35 saat ayakta kaldığımda ; nedense Alzheimerin ilk belirtilerini göstermeye başlıyordum ufaktan ufaktan . Ama bu yediğim yada içtiğim bir şeyde olabilir . Sonuçta biyolojik ritme yiyeceklerin ve içeceklerin nasıl etki ettiğini hayal bile edemezsiniz . @ezgi İyi günler
pyskophat2791
Günde 2 saat uyumak
pyskophat2791
Günde 2 saat uyumak şunlara neden olur
-beden halsiz kalır yani enerji çok azdır
-gözün altı torba olur
- ve birçok aktiviteleri(koşma,yürüme vs) yapamazsın
pyskophat2791
Günde 2 saat uyumak şunlara neden olur
-beden halsiz kalır yani enerji çok azdır
-gözün altı torba olur
- ve birçok aktiviteleri(koşma,yürüme vs) yapamazsın
kemal-bay-hickimse7261
Göz altı torbalarının kaç saat yattığın ile hiçbir alakası yoktur . @paradox
pyskophat2791
@Bayhiçkimse bilgilendirdiğin için saol :)
pyskophat2791
@BayHiçKimse Kaynak tan aldığı alıntı
Gerçekten de göz altı torbalarının nedenlerinin başında iyi bir uyku uyuyamamak gelir. Kaç saat uyuduğunuzun dışında, kesintisiz ve gerçekten dinlendiren, kaliteli bir uyku uyumak da önemlidir. Uyku bozukluğuna neden olan rahatsızlıkların veya başka şikayetlerin bir sonucu olarak, göz altı torbalarının ortaya çıkması normaldir.
pyskophat2791
Yani çok az uyku almakta göz altı torbalara neden oluyor
pyskophat2791
Yani çok az uyku almakta gözaltı torbalara neden oluyor
kemal-bay-hickimse7261
Ben günde 3-4 saat yatıyorum ve bende olmuyor . Teori + Gözlem bunları söylüyor . İster inanın ister inanmayın iyi günler .
kemal-bay-hickimse7261
Olmuyor işte ... Ben ilk defa '' cahiller kitabı - sağlık '' adlı kitapta bu bilgiyi görünce inanmadım ama eğer 30 saat uykusuz kalırsan bile böyle bir şeye etki etmiyor . Araştırırsanız göz altı torbalarının çok farklı bir açıklaması var . Ve yinede teori tatmin etmiyorsa 1.5 gün ayakta kalın ve gözlemleyin .
pyskophat2791
@BayHiçkimse Ben yanlış bilmişim :/ Aydınlattığın için teşekkürler :)
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
düşük serotonin, yüksek saldırganlık
onur8415
Gözaltı torbalarının az uyumakla değil vücudun o anki direnç seviyesi ve tutarlılığıyla ilgisi var. Bu sizin günlük beslenme ve yaşam şeklinize göre değişir. Ayrıca vücudumuzun dışına vuran şeyleri sadece uykusuzluk veya yorgunluk ile adlandıramayız. Evet yoruluyorsunuzdur ama belki de vücudunuza iyi bakmadığınız için buna direnç seviyeniz çok düşüktür ve bu yüzden kötü şeyler oluyordur. Ama siz bunu sadece uykusuzluk olarak tabir edersiniz yanılırsınız.
aybars-15124682
@BayHiçkimse günde 3.5-4saat uyumak için birçok bilim insanının uykuyu gün içerisine bölme gibi bir taktiği varmış bunu uygulamak doğrumu günde 5saat uykuyu geçemeyip otomatik olarak kalkan bir insanım ve akşama doğru enerjim tükeniyor. Bunu yaparsam düzelirmi?