dogukan-simsek3907
Sanal parçacıkların parçacık fiziğindeki açıklaması tam olarak nedir? Gerçek midir? Ne işe yarar?
kemal-bay-hickimse7261
Temel olarak , kuantum alan teorisinin matematiksel sonuçlarıdır . Çok az miktarda enerji içerirler ve çok kısa bir süre içinde hem var hem yok olurlar . Termodinamik , Görelilik , Klasik fiziğe tabi tutulmazlar . Bu yüzden '' bilgi değerleri '' yoktur . Hiçlik ile Yokluk arasındaki '' kuantum dalga potansiyelleri '' için bir köprü niteliği taşır . Eğer madde konum değiştirirse '' parçacık '' adını alır diğer yandan kısa sürede yok olurlarsa '' sanal parçacık '' olurlar .
kemal-bay-hickimse7261
Önceden bildiğim bir bilgi değildi kaynak olarak 13 site ve 2 videodan çıkardığım bilgilerdir . (: @doğukan
silinmeyi-talep-eden-profil5631
Hatta büyük patlamanın sebebi de bu ani kuantum dalgalanmaları olabilir diye düşünen ciddi bir çevre var. Sanal parçacıklar kendi kuantum alanlarında olasılık dalgalanmaları oluşturur ve varolmak için sebep ararlar bulamazlarsa yokolurlar... şaka şaka aramazlar öyle dalgalanmalar olur o an etkileşime girebileceği başka bir kuantum alanınıyla karşılaşırsa gerçek parçacığa dönüşürler ya da karşılaşana kadar rastgele bu dalgalanmalar olur ya da olmamaya devam eder...
Tek başına başıboş bir elektron mesala bir kuantum alanıdır sadece, yer kaplamazlar, pozitif elektromanyetik bir alan ya da proton yoksa varla yok arasında gibidir..
Çift yarık deneyindeki davranışlarında keşfedildi bu "olasılık dalgasıyla" ilişkisi vardır. Yani yarıktan geçmesini algılayacak bir elektromanyetik alan yoksa dalga gibi davranıyorlar ya hani, varsa da elektromanyetik alan onları gerçek bir parçacığa indirgiyor..
dogukan-simsek3907
cevaplarınız için teşekkür ederim :) anlamama yardımcı oldu...
anerk2450
Silinmeyi_Talep_Eden_Profil young deneyinde sanal parçacıkların yani olasılıkların gerçek parçacığa indirgenmesi konusunda gözlemcinin gözlemleyip gözlemlememesiyle ilgili olduğu söyleniyor fakat senin söylediğin elektromanyetik alanın varlığı ile gerçek parçacıklara dönüşmeleri daha mantıklı geliyor. Lakin hangisi doğru? Gözlemlesek de gözlemlemesek de sonucu etkileyen elektromanyetik alan mıdır?