kemal-bay-hickimse7261
2015- lys edebiyatta 54 paragraftan 49 net yapan ben yorumlarda ki tutarsızlığımı görememişim çok pardon ya haklısın .
vide-supra1191
Kim dikkat çekmek için demişse ayıp etmiş. Sorun güzel ama hassas konularda bir de genel bir şeyi kişiselmiş gibi sormuşsun sanki ondan. Evrimi saatlerce konuşalım ama araya adanan oktar falan girince olmuyo ortamın huzurunu kaçırdı valla :)
kemal-bay-hickimse7261
Ben yorum atmayacağım sorularına çünkü ben bir soruya , soran kişi '' tüm fikirlere açık '' ise cevap veririm . Ondan dolayı tutarsızlıklardan dolayı özür dilerim fark etmemişim .
dogukan-simsek3907
gerçekten aşağılamak veya rencide etmek gibi bir amacım yok ama söylediklerinizden gerçekten çıkarım yapamadım... ifadenizi aynen alıyorum: 'bilimde gerçekler her zaman değişkenlik gösterir . Şuan ki gözlem ve deneyler evrim teorisinin en mantıklı açıklama olduğunu gösteriyor . İlerleyen zamanlarda gerçeklerimizi değiştirebilir bilim '... çelişki geliyor:'Ciddi ciddi evrim'in kendisinden şüphe mi duyuyorsunuz ? Yani mental evrimden , organik evrimden , psıkolojık evrimden '
kemal-bay-hickimse7261
Eğer '' ciddi ciddiyi '' sen alaycı , küçümseyen bir anlamda algılamışşsan ne diyebilirim ki ? Orda ki '' ciddi ciddi '' gerçek anlamda '' gerçekten '' mi anlamında şimdi o '' ciddi ciddi '' yerine gerçekte olduğu anlamını koy sonra bir daha oku .
dogukan-simsek3907
evet :) ne demek istediğinizi şimdi anladım... yaptığınız soruların hakkını vermişsiniz :)
kemal-bay-hickimse7261
Cidden dostum bak sen '' doğru soruları sorabilecek sağlam bir zihine '' sahip olabilirsin ama lütfen '' tatmin edici yanlış soruları seçme '' ki bilgi alışverişi yapabilelim .
dogukan-simsek3907
bundan önceki sorularımı kastediyorsanız onları sildim zaten :) fakat bu soruyu ciddi ciddi sordum... çünkü bir arkadaşla uzun uzun tartışmıştık... ve bana kanıt sun dediğinde fosillerin sahte olduğunu ve bunu doğrulayan kesin bir tez olmadığını söylemişti... adı üstünde teori dedi... o zamandan beri aklımda cevaplanmayı bekleyen bir soruydu... ha anlamadığım bir başka olay bu sitede o kadar saçma sorular soruluyor ki gözünüzün neden benim sorularıma takıldığını anlayamadım... acaba üslubum mu sinrilendiriyor sizi... çünkü doğal biri olmadığımı biliyorum...
kemal-bay-hickimse7261
E dostum sana '' ciddi ciddi '' mi soruyorsun dediğimde '' evet ciddi ciddi soruyorum '' desen çok mu zor bende sana düşüncelerimi ifade edecektim yani . Boş boş konuştuk yanlış algıladığın için . (:
kemal-bay-hickimse7261
Takılan yok senin sorularına istediğini sor , ama sormak için üslubunu tüm fikirlere açık tutmalısın bak . Fikir kıç gibidir , herkeste bir tane vardır ondan dolayı her fikir özel ve farklı .
dogukan-simsek3907
ahahah :) teşekkür ederim değerli cevaplarınız için... o zaman bu sorum boş bir kuruntu olmaktan öteye gidemiyor :)
kemal-bay-hickimse7261
@emre , galiba evrenler karıştı (: , Bu evrende evrim , hem bilimin dalları hemde felsefe ile kanıtlanmanın yada doğrulanmanın ötesine geçmiştir .
vide-supra1191
@doğukan şimdi denk geldim evrim ağacı sayfasında. http://www.evrimagaci.org/fotograf/54/1141
ilyas7702
evrim teorileri sürekli yanlışlanır ve yerlerine daha iyileri konur. Newton'un kütle çekimi teorisinin yerine genel göreliliğin gelmesi gibi. Ama kütle çekimi ne kadar yanlışlanabilir ise evrim de o kadar yanlışlanabilir.
Adnan Oktar da iyi adamdır. Yalnız ingiliz derin devleti ve evrim konusundaki takıntılarından kurtulması lazım diğer konularda beğendiğim fikirler beyan ediyor. Yalnız Evrim konusunda kendini ispatlamak adına yalan söylemekte, çarpıtma yapmaktadır.
mali5973
Ya ne saniyorsunuz?Gercekten ne dusundugunuzu cok merak ediyorum
mali5973
Ya ne dusunuyordunuz?Gercekten fikirlerinizi cok merak ediyorum.Sizce canlilar nasil olustu bu kadar cesitlik ve canlilar arasindaki benzerlik? Ya da size gore canlilar cool bir arkapilan muzigi esliginde bazi yerlerde agir cekim yaparak 3 dakikada mi olustu?Gercekten ne dusunuyorsunuz evrim disinda mantikli ve neredeyse mukemmel(neredeyse ye de raziyim).Evrim var ve bu konu tartisilamaz bile.
mali5973
Canlilar termodinamik yasalarina bagli kalarak asamali olarak(evrim) olusmustur ve gelismistir.
mali5973
Ilk olarak canlilar basta o kadar komplike degildiler.Evrim ile neredeyse mukkemmellestiler.Su tesaduf konularina gelirsek canlilik termodinamik yasalarinca zorunlu kilinmis olabilir yani tesadufi birsey yok.bununla ilgili arastirmalari http://khosann.com/hayat-neden-var-yeni-hayat-teorisi-evrimin-termodinamik-kokenlerini-acikliyor/ linkinde bulabilirsin. ikinci olarak evrenle ilgili en hayret verici gercek onun aciklanabilir olmasidir.3. Olarak ta dunyadaki tek zeki canlilar insanlar degildir.Zeka kavrami degisebilir.Ama neden sadece insanlar medeniyet kurmus dersen oteki canlilarin bu is icin adapte olmadigini soylerim.yani onlar bizimle ayni sartlarda gelismemisler ki bu tamamen tesadufi.bizi ayiran fark genlerimizdeki kucuk degisikliklerdir.
mali5973
Sabir ve mantiginizi calistirarak evrim hakkinda arastirmalarinizi yapin.Bunu yaparken de gelismeleri abartmadan veya taraf tutmadan yayimlayan sitelerden veya kitaplardan yararlanin. Evrimin olmasi tanrinin olmasiyla celismez.Hatta size sunu soyleyim:Tanrini varligi da yoklugu da ispatlanamaz(dusunce deneylerinde bile)Tanri kelimesi cok ote bir kelimedir ve hicbir insan onun (eger varsa )ne dusundugunu anlayamaz.O var ya da yok bile demesi tamamen mantik disi.Ama bilim gercektir.
mali5973
Bu arada bilim evrimi destekler.yeni arastirmalar evrimi destekliyor