kemal-bay-hickimse7261
Bilim insanları ve din insanları çatışır fakat , bilim ile din kesinlikle çatışmaz . Aslında hayatımızdaki birçok olgu sanılanın aksine çatışmaz fakat insanlar
kemal-bay-hickimse7261
o olgulara anlam yüklediklerinde kesinlikle çatışır hale gelir . Mesela bir biyoloğa ( en sevdiğim bilim dallarından ) hayat nedir diye sorarsanız muhtemelen şöyle bir cevap alırdınız : '' Hayat karbon atomlarına dayalı karmaşık bir işlemler dizisidir . '' aslında tüm insanlığa sorsaydınız 7 milyar farklı tanım elde ederdiniz . Bunun sebebi göreliliğin sosyal hayattaki yerinin büyüklüğüdür. Tanrı göreceli , başarı göreceli ,sözde aşk göreceli ,
iyi yada kötü göreceli ... Misal 20 dakika sonra odanızın yeri , 20 dakika önceki yerine göre bile göreceli . Kim bilir ışığın hızı bile ışıktan hızlı gidenler için görecelidir belki ? Aslında bilim ve din konusu da göreceli olduğu için kaç kişi benim anladığım gibi algılayacaktır bu konuyu ?
Göreceli bir hayat'ın görecesiz bir hayata göre '' GÖRECELİ '' olduğunu söylemekte '' GÖRECELİ'' değil midir ?
murat-aktas8885
Bilim hicbir şey ile çatışma içerisine girmez. Bilim elindeki teknik verilere bakar doğru mu yanlış mi ona bakar. Bilim'de dinlere yer yoktur. Karmakarışık yazmisin ama temelde celisiyorsun haberin olsun :)
omer-demirci8860
Kardes bilim dine baglanmaz belki ama islamiyet bilimi ve öğrenmeyi emrediyor bak tavsiye demiyorum ilk emir oku! Emridir yani ogren yaratilmisi öğren .
kemal-bay-hickimse7261
Murat , sana karmaşık gelmesinin sebebi herşeyden olduğu gibi bundan da bir anlam çıkarmak isteyen zihninin oyunu . Eğer iplerinden kurtulmuş bir zihni referans alarak okursan ne demek istediğini anlarsın
kemal-bay-hickimse7261
Ben ne yazdım siz neler anlamışsınız ya :-) , metinde en son sorduğum soruya zemin hazirladigim bir yazı idi . Aslında uzun bir bloğun son kısımları.
ysfysfysf4050
"Hersey görecelidir" kavramı doğru olmamış.
Dünyanın yuvarlak olduğu göreceli değildir.
Eğer bir din dünyanın düz olduğunu kabul ediyorsa, bu gorecelilikten değil cahilliktendir.
kemal-bay-hickimse7261
Herşey görecelidir bu su götürmez bir gerçek bana göre çünkü o dönemki insanların referans aldığı bilim ve din anlayışı şimdiki zamana göre göreceli idi.
kemal-bay-hickimse7261
Işık hızı bile ışık hızından hızlı giden için göreceli değil midir ?
devrimci-hareket4888
bilim ile din kesinlikle çatışmaz deyip de, sonra herşey görecelidir demen ayıp olmuş:)
kemal-bay-hickimse7261
Bilim insanları ve din insanları çatışır yalnız , acaba genel olarak anlam bütünlüğü çıkarmada sorunmu yaşıyorsunuz (: Göreceliğin günlük hayattaki etkisini kabullenmek zor galiba .
vide-supra1191
Bilim şeylerin nasıl ve neden olduğunu açıklıyor. 5 duyu organıyla yapılan gözlemlerin açık bir kafayla yorumlanmasından başka bir şey değil halbuki. Neden bu l
vide-supra1191
Bilim şeylerin nasıl ve neden olduğunu açıklıyor. 5 duyu organıyla yapılan gözlemlerin açık bir kafayla yorumlanmasından başka bir şey değil halbuki. Bu kadar basit ve doğal bir sürecin sonucunda dünya üzerinde bazı insanlar korkularını bir kenara bırakıp doğaya olduğu gibi bakmayı öğrendiler. Ben bu süreç içerisinde bir kutarsızlık görmüyorum. Bilim bir şeylerle çatışma amacı gütmez. Güden kişi bilim insanı olamaz.
murat-kaya6889
belki cevap vermek için geçtir bilmiyorum ....:) ama yinede YSFYSFYSF arkadaşa bi cevap vermek isterim . dünya yuvarlaktır ve bu göreceli değildir demiş , aslında oda görecelidir . 3 boyuta göre yuvarlak küre 2 boyuta göre daire tekboyuta göre sadece doğruparçasıdır . peki 5 veya daha üstü olanlara görede hala 3 olarak mı kalacak , elbette hayır dünyanın ekli yada tüm şekiller boyutlara göre görecelidir.
murat-kaya6889
belki cevap vermek için geçtir bilmiyorum ....:) ama yinede YSFYSFYSF arkadaşa bi cevap vermek isterim . dünya yuvarlaktır ve bu göreceli değildir demiş , aslında oda görecelidir . 3 boyuta göre yuvarlak küre , 2 boyuta göre daire ,tek boyuta göre sadece doğru parçasıdır . peki 5 veya daha üstü boyutlara göre hala 3 boyutludaki gibi olarak mı kalacak , elbette hayır dünyanın şekli yada tüm şekiller boyutlara göre görecelidiryani ( hemen hemen her şey :)
saturn-goat4470
Asli olan Mutlak gercek Nedir ? Hiç bir şey var olmadan var olan neydi ? Gozlenmeyen
saturn-goat4470
Sorunuzda cevap zaten mevcut ? Bu Zeka testi gibi olmuş :))))