ahmet-tunc3875
Kesinlikle dostum.
karhan-kara2486
Sonsuz olan bir şeyin şekli yoktur.
karhan-kara2486
Ben böyle düşünüyorum.
karhan-kara2486
Büyüdüğünüde düşünürsek bence şekilsiz olabilir.
karhan-kara2486
Çünkü evrenin büyümesini birçok etken sağlar
karhan-kara2486
Ve tetikler
volkan-karakurt3134
evren dediğimiz büyük patlamadan sonra genişleyen evren ise, tam olarak küre şeklinde eşit olarak genişlemiyor karanlık enerjiye ve kara maddeye göre bir tarafı daha fazla uzaklaşırken diğer tarafı standart hızla patlama merkezinden uzaklaşıyor.Keşke karanlık enerji hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilsek
arif-hikmet-saydan4612
Genişleme şeklini belirleyen şey hız ve ivmedir, her maddenin evrende hizi ve ivmesi ayni olmadigina gore bence bu evrenin siniri icin de gecerli olabilir. Bu sebeple evrenin şekli kesin olarqk dairesel veya küreseldir dememiz çok iddali olur. Ancak şöyle bi durum var ki eğer evrenin boyutlari sadece karanlik maddenin sinirlarinca ele aliniyorsa o zaman dairesel olmasi olasidir.
arif-hikmet-saydan4612
Suan cizilen bilinen evren modellerine yuvarlak olmasinin sebebi, adi ustunde sadece bilinen kadar olmasi, yani insanlarin olcumleri her yonde ayni mesafedeki sinira ulastigi icin, gozlem sonucu olusan seklin yuvarlak yapida olmasi normal, bu evrenin yuvarlak yapida oldugunu kanitlamaz.
sevim7573
evrenin sonsuz olmadığı kanıtlandığı zaman bu sorunun üzerinde tekrar durulabilir, evreni şu an sonsuz kabul ettiğimiz için dışardan bakan biri gibi bir şekle sığdırmamız mümkün değil
silinmeyi-talep-eden-profil5631
Evren madde olmadığı için geometrik bir şeklinin ya da boyutunun olmaması mantıklı.. Geometrik şekiller maddeye has bir özelliktir. Yalnız bir odada evrendir ve madde olan duvarlara göre küp şeklinde bir mekan diyoruz. Uzayda öyle maddesel kozmik bir duvarla çevrelenmişse bu evrenin şekli değil o duvarın şekli olurdu yine...
clifford-lee-burton7644
bir yanlışı inşallah düzeltmek isterim evren sonsuz diyenler falan olmuş.hayır evren sonsuz falan değil.bigbang teorisiyle zaten bu kanıtlanmış birşeydir.ilk şekli yoktur sonsuz olduğu için denmiş sonsuz değil ilk şeklide vardır.
clifford-lee-burton7644
son cümledeki son şekil ifadesini ''geometrik biçim'' anlamında değilde ''durum'' manasında yazdım.