ahmet-yilmaz5712
Dünya düz müdür? ''Flat-Earth'' fikri?
ahmet-yilmaz5712
Başlığa sığmadığı için buradan yazıyorum
Geçenlerde internette Flat Eart Society denilen bir grup gördüm.Bunlar dünyanın düz olduğunu idda ediyorlarmış.Ve ayrıca da çok sağlam savunucuları da varmış.Biraz araştırdım ama çok da fazla türkçe kaynak bulamadığım için aldığım yarım bilgiyle kafamı kurcalayan bir fikir çıktı.Kulağa çok garip geldiğini biliyorum.Yıl olmuş 2016 ama hala bunu tartışanlar var.Fakat dünyanın düz olduğunu bize küçüklükten empoze edilmiş bir yalan olduğunu düşünüyolarlar.Nasanın fotoğraflarını photoshop yaparak kandırdıklarını idda ediyorlar.Umarım sert ve seviyesice yazanlar olmaz.Ben bu konuyu asla destekliyorum demiyorum.Sadece merak ediyorum böyle de bir şey olamazmı diye.Bu konu hakkında çok video var araştırmak isteyenler internette ''Flat Earth'' diye aratıp bulabilirler.Ama türkçe altyazılı olarak şu videoyu da izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=qxc2lag0RUk
cagatay-acikgoz8549
peki Nasa "gemi güverteleri" gibi örnekleri de mi? photoshop yaparak bize yutturuyormuş. Dikkaç çekmek için yapılmış bir grup olmalılar.
cagatay-acikgoz8549
peki Nasa "gemi güverteleri" gibi örnekleri de mi? photoshop yaparak bize yutturuyormuş. Dikkat çekmek için yapılmış bir grup olmalılar.
cagatay-acikgoz8549
peki Nasa "gemi güverteleri" gibi örnekleri de mi photoshop yaparak bize yutturuyormuş? Dikkat çekmek için yapılmış bir grup olmalılar.
arda-tara7624
Dünyada çeşit çeşit inanca sahip insan var, hatta vampirlere gerçekten inanan ve örneklerle savunmaya çalışan insanlar görmüştüm. Öncelikle bu insanları sorgularken, Nasa'nın neden böyle bir şey yapacağını, hangi amaçla yapacağını açıklamalarını isterdim. Ama muhtemelen Nasa'nın şeytanın yardakçıları olduğu mantığına yakın bir cevap alırdım. Amacım kimseyi aşağılamak değil kesinlikle, ama küresel şekle sahip olmak sadece bizim dünyamıza özel bir değil, belirli sebepleri olan bir durum. Eğer samimiyetle böyle bir şeye inanan bir insan varsa bunun altında psikolojik ve sosyolojik bir sebep olduğunu düşünürüm. Zira şizofreni hastalarının da gördükleri ve yaşadıkları kendilerine gerçektir.
emin-akben2479
bu soruya kendime şaşırarak ciddi bir cevap vermek istiyorum. Dünyanın düz olup olmadığını anlamak için biraz mantık yürütebilirsin. Mesela; Dünyada şu an 7 milyar insan var, bir kişi bile mi düz dünyanın ucuna gidip bunu görmedi? Farz edelim NASA bizi kandırıyor, NASA'da çalışan 10 binlerce insan var, NASA'ya farklı kurumlardan hizmet veren yüzlerce kuruluşu da işin içine kattığımızda hiç yoksa 100.000 kişilik bir insan kitlesi oluyor, bu kadar insanı NASA'nın bir araya toplayıp "bakın biz insanları kandıracağız sakın pot kırmayın sağda solda" diye örgütlemiş olma ihtimali var mı? Bir tane mi adam çıkmaz? Böyle bir gücü neden bunun için kullansınlar. Dünya düz olsa ve bu açık açık söylense buna kim niye itiraz etsin. Dikkat edin kütleçekimidir, evrendeki tüm cisimlerin küresel olmasıdır, Galileo'nun ufuktaki gemi örneğidir falan bütün bilimsel verileri geçiyorum. Çok az mantık yürüten bir insan evladı zaten bu flatearth society'nin troll olduğunu anlar. Adamlar ya milleti trollüyor ya da çok uzun soluklu bir sosyolojik deney yapıyor. Mesela, bu kadar inanması imkansız bir şey için bile doğru pazarlama ile ne kadar insanı bir araya toplayabiliriz deneyi yapıyor olabilirler. Ayrıca küresel dünya fikri 500 yıldır var. NASAlık bir mevzu değil yani.
devrimci-hareket4888
Eğer Dünya düz olsaydı, Dünyanın ağırlık merkezi, insanları kütle çekim gücüyle Dünyanın merkezine çekecekti. Hiçbirimiz üzerimizde böyle bir çekim gücü hissetmediğimize göre, sorun yok :)
drnaz-t-va8610
ben attiginiz linkdeki videoya baktim..ama her birinin cevabi var aslinda..mesela ufuk cizgisi duz diyor ama aslinda eger duzgun ve bos bir alanda kendi etrafinizda 360 derece donerseniz dairesel bir kesit gormus olursunuz ki bu da kure oldugunu gosteriyor..sonra duz yolda 0.99 derece demis aci olarak ama eger gercekten oyle duz olsaydi biz uzak yollari sonuna kadar gorurduk yani ufuk cizgisi olamazdi hic...kisaca ufuk cizgisinin olmasi bile aslinda bir egimin olmasi demek..
onur-elibol2635
Dünyada Amerika'nın istediklerini biliyoruz sadece o yüzden dünyanın düz olma olasılığı vardır bana göre. 2. Dünya savaşından sonra Antarktika askeri üs olarak kullanılamaz diye antlaşma yapıyorlar ve 1959 yılında Amerika'nın bir üs kurduğu öğreniliyor. Neden acaba. Amerika bazı şeyler bilinmesin istiyor. Hepimiz yorumlarda düşündüğümüz için inanmiyoruz dünyanın düz olduğunu. Amerika'nın ogrettiklerini kenara bırakıp tekrar izlemenizi istiyorum videoyu.
ibrahim-sirin5714
Düz olduğuna dair gayet mantıklı deliller var. İşkenbeden atmasın kimse, araştırmadan.
yunus-ilik5290
bunlar kediciklerin işine benziyor, troll bu işler troll