esra-icacan4918
algı nedir? ve zaman algılanabilir mi?
huseyin-can6867
algı bir beynin olaylara düşünerek tepki vermesidir istemsiz tepkilerle karıştırmamalısınız örnek olarak sıçak demire değmiş elin geri çekilmesi gibi düşünmemlisiniz ve zaman algılanamayacaktır çünkü biz şimdiki zamanda yaşamamktayız siz konuşurken aynaya bakarken geçmişinizi görüyorsunuz yani bir bakıma gerçek zamana yaşamamaktayız
esra-icacan4918
peki zaman algılanamıyorsa herkese göre zamanın geçip geçmemesi yani göreceliliği neden var algınamıyorsa herkese göre neden farklı algılanıyor:)
huseyin-can6867
kuantum fiziğine göre siz 1 anda 2 farklı yerde olabilirsiniz birazcık farklı kaçabilir ama 1 anda mısır piramitlerinin önünde yada everest dağında mangal yapabilirsiniz şimdi bunu göreceli zamna uyguladığmızı düşünelim kuantum fiziğine göre olasılıklar sonsuzdur ve 2 kişinin yaşadığı olasılıklar birbiri ile asla aynı değildir bu yüzden zamanda olasılklar bütünüdür ve herkese aynı olasılık gelmez :)
esra-icacan4918
bu yüzden algınanabilir dediklerinize göre herkese aynı olasılıkla gelmiyorsa herkes bunu farklı algılıyor olmalı ki herkese aynı olasılıkta gelmiyor :)kafam karıştı:)
huseyin-can6867
zaman görecelidir görecelinin temelide herkesin farklı algılamasıdır zaten doğru anlamışsınız :)
esra-icacan4918
tamam sorun yok teşekkürler:)
huseyin-can6867
önemli değil eğer parçacık fiziğine merakınız var ise açısal momentumu araştırabilirsiniz ama matematiksel bi birikiminiz yoksa tabiricaitse beyniniz karışabilir :)
esra-icacan4918
teşekkür ederim bu konular hakkında makalelerim olucak birikimlerimi sizlere de aktarmayı düşünüyorum inşallah yararlı olur:)
huseyin-can6867
acaba bişey sorabilir miyim kaç yaşındasınız çünkü bende matematiksel geliştirmeler yapmaya çalışıyorum
esra-icacan4918
17 yaşındayım
huseyin-can6867
bende 16 yaşındayım
drnaz-t-va8610
algi sadece 5 duyu organimizla kavraya bildiyimiz seylerdir...zaman algiya dahil deyil,zaman 4cu boyutu olusturur zaman geciyor dediyimiz ise 4cu boyutda 1 noktadan diger noktaya hareketimizdir