omer-sansur6673
Rüya nın bilimde yeri nedir ? neden rüyada normal yaşamda hiç yaşamadığımız anları yaşarız. rüyayı tam olarak kontol edememezin nedeni nedir ?
ibra-ibra6360
Bilinç altında gerçekleştiği için ve
burtay-mutlu-shibumi-tr1695
"Uykudayken neden düşünemeyiz?" sorusuna verdiğim cevaba bakınız.
"Uykudayken neden düşünemeyiz?" sorusuna verdiğim cevaba bakınız.
http://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/12561/
omer-sansur6673
Yazdıklarınızı okudum. Fakat çok sevdiğimiz birisinin başına gelecek iyi yada kötü şeyleri hemen hemen benzerlik gösteren rüyaları görmemizi neye bağlayabiliriz. İki defa böyle rüyalar gördüm ve gerçek çıktı. Bilimsel açıklaması var mı. ?
Bilimsel bir açıklama sunamam.
Ancak çevreden gelen verileri çok iyi algılayıp, değerlendirebilen bir beyin-sinir yapısı önerebilirim.
Belki de bu kişi veya durum için, bir kuantum bilgisayarı gibi çalışan veri işleme tekniği kullandı beyniniz. Tüm olası verilerden en güçlü olasılıkları derleyip, aralarındaki bağlantılar ile bir veri dizisi sundu.
Ama bir (matematik) hocamın söylediği gibi, iki defa "şayet" var ise bir işlemde, sonucun hatalı olma olasılığı 4 kat artıyor. (4 tane kullanmışım. Bilimsel bir açıklama benim için zor.)
yunus-ilik5290
sansürsüz gerçeğin hayallerinin rüyalarına ihtiyacımız var , çünkü bedensel açıdanda bütüncüldür, ama bu ebatla hepsi geleceğe taşınamaz ki, geçmişe dönmüş oluruz, bunu anlamamız gerek,ebat konusunda daha zeki olmalısın, not; evrenin doğası hatırladın dimi?!s
yunus-ilik5290
o zamana kadar hatasına devam ediyorsa hatanın yeni oluşumda dahada hatalı olacağı nasıl bir katsayıyla bulunabilirki? temel bir hatadan birdiğer hata doğuyor, matrıx, mimar
yunus-ilik5290
çünki evrenin doğasına aykırılık ta diretiyordur, ne dersin, kimbilir, ama hayır gerçektende kuşkulanmamız gerektiğinin hayırıdır. yükses görenimle hayır diyorum, şüphelerim gittikçe çoğaldı
yunus-ilik5290
bilim yerine yada hologramına bilinç iliştirelim dimi???!!!?
yunus-ilik5290
anlaşıldı diye bilmelimiyim?
yunus-ilik5290
fakat vicdan evrensel olmalıdır, yani sevginin vicdanına ihtiyacımız olmalı!!!vicdanı evrensel bilincimizlede tanıştıralım dimi?!!!!?
yunus-ilik5290
biliyormusunuz sobanın alevinin artması yada kapmasında kapı ve pencere açmanın etkisi var ve ıspata yaklaşılabilir
yunus-ilik5290
nerde olursam olayım benden kuşkulanmayın, bunu isteyebilmem neyi gösterir?!!!???
yunus-ilik5290
kapitalistler bizide düşünün bakalım, gerçeklık ağırlığı bizde bunu biliyo ve öğrenmek istiyosun
yunus-ilik5290
bu kapital sistemde başarılı olanlar gerçeğe yakın ilginçlikte duran bu sistemin yenibir sisteme sosyalist ve tüm haklarla evrimine zaman kaybetmeyelim, ne demek , sanada ihtiyacımız var
yunus-ilik5290
murat bey bağlantıları görmeni ister aradaki boşluklar şimdiki kaos ta görmezden gelinmeli!!!?
yunus-ilik5290
evrensel bilginin şekillendirrdiği sanatsal arketip rüyalarımı görmek istiyorum, geleceğimi hayal etmek istiyorum
yunus-ilik5290
geleceğin bilincine gerçeğe yakın olanlar var olacak bunu unutma! sahtekarlara yer daralıyor,, görmelisin hepimiz geleceğin bilincine renk gerçeğini katmalıyız!?!
yunus-ilik5290
rüyalarımın korkuyla daraltılmasına asla asla vede asla izin vermiyorum, hayır diyorum, hayırrrrr