mehmet-ali8832
@parçacık,
Zaten yansımayla ilgili olarak yukarıda açıkladıklarımı ortaya atan kişi Richard Feynman'dır.
mehmet-ali8832
@parçacık,
Zaten yansımayla ilgili olarak yukarıda açıkladıklarımı ortaya atan kişi Richard Feynman'dır. Yani yanlış olduğunu iddia ettiğin bilgilerin:)
emir9851
Teşekkür ederim.
emir9851
Ne zaman cevabınız hakkında düşünsem başka türlü sorular aklıma geliyor.Bu konu hakkında 2 sorum daha olacak.Sizin anlattığınız ışığın yansıması olayı ışığın parçacıklardan oluştuğunu mu yoksa dalgalardan mı oluştuğunu kanıtlar?Ve son olarak neden ışık gelme açısıyla yansıma açısı eşit?Fotonları emen atomlar her tarafa foton yayamaz mı dağınık olarak?
mehmet-ali8832
Işıkta dalga-parçacık ikililiği vardır yani ışık hem dalga hem de parçacıktır. Bu sebeple "bu şunu kanıtlar" diye bir şey diyemeyiz fakat ışığın ışığın yansıma açısının eşit olması ışın dalga özelliğinin sonucudur. Yukarıda da belirtmiştim; ışık tek bir atomdan yansısaydı belirli bir yönü olmayacaktı fakat tek bir foton bir kuantum etkisi olarak birden çok atom üzerinden yansıdığı için çift yarık deneyindekine benzer bir girişim yaşanır. Bu girişimin nasıl oluştuğunu anlamak için Huygens-Fresnel prensibini araştırabilirsin. Yansımanın yönü ise yukarıda bir arkadaşın belirttiği şekilde Feynman hesaplamalarına göre belirlenir.
orhan-ates8230
bir soruda ben sorabilirmiyim ışık hızı ve michelson-morley deneyi hakkında
orhan-ates8230
ızının maddenin hareketinden bağımsız bir hızda hareket ettiği öne sürülür ve günümüzde kesin bir doğru olarak kabul edilir. bunuda michelson morley deneyi kanıtlar. öyle değilmi?
orhan-ates8230
helson morley deneyinin amacına gelelim bu deneydeki amaç eter adında bir madde ile dolu olan uzayda dünyamız ilerlerken dünyanın dönüş yönünün aksine bir eter akıntısı olacağı ve bunun da ışığın hızını dünyanın yörünge hızına oranla ışığın hızını keseceği ön görüldü. fakat deney sonucunda ışığın hızının hiçbir değişime uğramadığı gözlendi. peki bu bize ışığın hızının maddenin hızından bağımsız olduğunu ispatlarmı.
emre-demir8590
Sağolun yazan soran cevaplayan herkes için ...
yildiz-akman2909
Cam arkasında siyah perde de ayna görevi yapıyor.