hd8579
Sizce bir üst boyuta geçebilmek için artik ne yapmali?
soner-gungormus5989
insan olarak mı kastediyorsun ?
hd8579
Bilinc ya da ruh ne dersen bizi hala biz olarak hissettiren sey olarak, beden sart degil, bilmem gerci ona dair fikirleriniz varsa da hos olur :D
soner-gungormus5989
kardeşim beden olarak başka boyuta geçmek demek bence anlamsız çünkü bildiğim kadarıyla başka boyut demek zaman boyutu ışık hızında hareket vs gibi olguların kapısını aralar ki beden ile imkansız çünkü bedenin zerre olur parçacık olmak zorundasın ruh veya algısal bazda ise bence ruh bir üst boyuttadır diye tahmin ediyorum buna 8 saatlik uykunda aslında 30 saniye kadar rüya görmeni örnek olarak ver
hd8579
Burda bedenden ne kastettigimiz onemli, illa simdiki gibi hucre temelli bir yapidan soz etmiyorum, beni seni digerinden ayiran bi sinir bence beden, dedigin gibu sayet ust veriyonumuz salt ruhsada bence bunlarda birbirinden bir sinir icinde ayriliyor olabilir ki bu sinirlara da beden diyebiliriz, zaten olay da bu ya bilemeyecegimiz icin sallayabilme rahatligi :D sizlerinde fikirlerini merak ettim sadece
soner-gungormus5989
sen bir üst boyuta geçebilirmiyiz diye sordun bende sana bi alt boyuta geçebilirmiyiz diye sorsam ona ne dersin ?
burtay-mutlu7940
Öncelikle sadece şahsi bakışımdır. Bilimsel bir varsayım niteliğinden uzaktır. 2 konu var, üst boyut ve alt boyutlara geçiş ve ruh ...
burtay-mutlu7940
Öncelikle sadece şahsi bakışımdır. Bilimsel bir varsayım niteliğinden uzaktır. 2 konu var, üst boyut ve alt boyutlara geçiş ve ruh ... 1) Zaten çok boyutlu bir evrende , tüm boyutlarla içiçe yaşıyoruz. Tek sorunumuz 3+1 boyutlu bir algılama ve çözümleme kapasitemizin oluşu. Eğer diğer boyutları da algılama yolu bulabilirsek, bir bakıma üst boyutlardan evreni görme, algılama, değerlendirme şansımız olurdu. 3 uzamsal boyuta ek olarak "zaman'ın sonsuz" ve aynı (formüllere) şartlara bağlı olan"hız'ın kıvrılmış" bir boyut olduğunu düşünüyorum. Burada sicim yaklaşımındaki, sicimlerin (big-bang sırasında) 3+1 boyut haricindekileri enerji yüklenerek sıkıştırmaları ve kıvırmaları ile bazı sicim durumlarında, birinin yüksek enerjili durumunun, diğerinin düşük enerjili durumuna denk olmasıyla bağdaştırıyorum. Yani kabaca, bir boyutu saran sicim enerji yüklenip onu sıkıştırırken onun denkliği olarak enerji kaybeden sicim sardığı boutu serbest bırakıyor. (5 tane sicim formülünde 4 tanesi bu şekilde, 2 şerli olarak birbirilerinin düşük=yüksek enerji durumu var. Bir tek TIP IIB dedikleri formülasyonla tanımlanan yapılar, düşük ve yüksek enerji durumlarında kendisine eşit. Bu nedenle bu yapıyı "zaman-hız" ikilisine uyacağını düşünüyorum. )... Şimdi bu açıdan ele alıpta hız'ı da (zaman boyutu ile evrene bakmaya az-çok alışkınız ama "hız" için aynı alışkanlık geçerli değil) bakışımıza ve algılarımıza katabilrsek , çok daha farklı bir evren ve zaman algımız oluşur diye düşünüyorum..... 2nci; "Ruh".... Kur'an da Cinlerin dumansız ateşten yaratıldığı yazılıyor. Maddesel dünyanın sınırlamaları daha az onlar için. Buna karşılık tüm bedensel sınırlamalara rağmen insan daha üstün kabul ediliyor. Bunu mecazi bir tanımlama olarak kabul ettiğimde ve evrendeki mevcut yapıları gözönüne aldığımda, cinler için " iki boyutlu dalgasal varlıklar" olarak ele alıyorum. 2 Boyutlu oldukları için kütleleri yok ve zaman ile hız karşısında farklı imkanlara sahipler. Ancak insan için, dalgaların daha da yoğunlaşarak (2 tane 2 boyutun içiçe geçmesiyle) 3 boyutlu dolayısıyla daha yoğun enerji içeren (kütle) bir beden ve bunun içinde (http://www.fizikist.com/beyin-firtinasi/2969/) sürekli gelişen bir enerjik varlık olarak ele alıyorum. Bedenden kurtulan ruh dolayısıyla bir enerji formu olarak evrende yerini alacaktır diye düşünüyorum. (Tasavvufi açıdan, cennet ve cehennem kavramları açısından da mecazi anlaımlar ve onların da bir açıklaması olduğunu düşünüyorum ama bunlar site ve konu dışı). Sadece 2 boyutlu bir enerji dalgalanmasından çok daha yoğun belki 5 boyutlu bir enerji alanı olarak evreni gözlemleyeceği konusunda iyimserim. Ancak çoğu duygu ve düşüncelerimizde, (sizin çok iyi bildiğinizi düşündüğüm) bedenimizden kaynaklanan hormon ve salgıların sonucu olduğundan, evreni şu anki fiziksel varlığımızla aynı duygu ve düşünceler ile de ele almayacağımızı düşünüyorum..... Sonuçta çok acelem yok ama gerçeği önümüzdeki yıllar içinde öğreneceğim. :-)
hd8579
soner güngörmüş, bir alt boyuta geçmeyi ister miydin diye sorsan öncelikle hayır derdim :D geçmek isteyenlerin olacağını da doğrusu pek sanmam çünkü orası her ne kadar yaşanmışlıklarımızı içermese de algımız dahilinde tahmin edilebilir ve bence sıkıcı :D,ama tabi bu orada neler olup bitiyor tam olarak bilebileceğim için değil aksine tahmin ettiğim gibiyse zindan gibi geleceği içndir, 2d ye geçme konusunda da tamamen hayal ürünüm olarak, ki madem olay bilinç düzeyinde sağlanması yeterliyse,kişilerin zihinleri şu meşhr filmerdeki gibi bilgisayar ortamına aktarılması vb. uygulamaarla belki sağlanır.Üst boyuta geçmek konusunda da Burtay Mutlu nun belirttiği gibi"zaten çok boyutlu bir evrende tüm byutları iç içe yaşıyor"sak geriye sadece algılarımızdaki bu farkındalığı uyandırmak kalıcaktır.Bunu tetikleyecek olan nelerdir nasıl enerjilerdir ben bilmem ama insanlar yapıları gereği her zaman daha fazlasını bilmek ve deneyimlemek isterler bir yandan da bilinmeyenlerin korkusu arasında deyimi yerindeyse beynimizin yok ya sen böyle de iyisin boşver işine bak risk alma hayatta kal dürtüsüyle bireysel anlamda "r" yaptığımız çoktur :D , neyse çok boş laf ettim ben.İkinize de teşekkür ettim gençler
soner-gungormus5989
H.D bana bir üst boyutları görüp algılayabilirmiyiz diye soracak olursan (mecburen) hayır demek zorundayım. çünkü insan donanımsal olarak buna müsait değil daha da açayım mesela örnek vercem bi akıllı cep telefonunu düşün bu telefonda 8 mp kamera olsun farzet bu kameraya sürekli güncelleme gelsin gelsin gelsin bu kameranın mp i değişirmi hayır çünkü donanımsal olarak o öyle o 8 mp ne kadar güncelleme vs yaparsan yap o 8 mp onu ancak serviste yapılabilirse şayet kamerası çıkarılıp yerine başka kamera takılarak değiştirilebilir. insanı da böyle düşün biz buyuz bu kadarız donanımımız bu mesela gözümüz bu yani bu kadar en fazla 3d yi görebilme özelliğine sahip başka boyutlar için donanımımız yeterli değil :) bir miktar açıklayıcı olduysa ne mutlu bana
bana-kalici-bir-sey-soyle3793
Biz zaten bir üst boyuttayız. Aynı zamanda bir alt boyut ve onun bir altındaki boyuttayız. Boyut kavramı evrene olan bakış açımızla ilgili bir durumdur. Bir insan olarak yapabileceklerimiz daima 3 boyutlu hareketle sınırlı olacaktır. Hiçbir zaman boyutumuzu değiştiremeyiz. Televizyonlardaki iki boyutlu oyunların televizyondan çıkıp yürümesi ne kadar mümkünse, bir üst boyuta geçmemizde bizim için o kadar mümkün.
onur-durmus8398
Öncelikle şuanda mümkün gözükmeyen herşeye imkansız deme hastalığından ne zaman vazgeçeceğiz oldukça merak ediyorum . Bir türlü akıllanamadık , mümkün değil imkansız dediğimiz neler gerçekleşti , hatta şuanda bile elimizin altında kullanıyoruz . Herşeye çok fazla olumsuz yaklaşıyoruz ve bence millet olarak sorunumuz bu . Biraz daha olumlu , yapıcı olmaya davet ediyorum . Neyse bu konudaki fikrime gelirse donanımdan bahsetmiş bir arkadaşımız da . Yazdığın kısımda haklı olabilirsin fakat dar bir açıdan baktığını düşünüyorum konuya . Gözümüz 3 boyutu algılayabilecek şekilde yaratılmış olabilir , böyle bir donanıma sahip olabiliriz lakin üst boyutlu birşeyi görmek zorunda olduğumuzu nerden çıkardın bunu anlayamadım . Belki şuana kadar kullanmadığımız bir duyu organımız daha vardır ve onun donanımı üst boyutlarla iletişim (hissetmek , konuşmak ( ki konuşmaktan kastım ağızla dille olması gerekmiyor) anlaşmak vs. ) için yeterlidir . Ayriyetten bunları da geçersek her geçen gün imkansız gördüğümüz şeyler icat ediyoruz . Belki de 3 boyuttan ilerisini görme yeteneğine sahip olmayan gözümüze gözlük misali bir ekstra donanım eklenerek de donanım sonununu ortadan kaldırma şansına sahip olabiliriz . Kim bilebilir . Sadece bu kadar olumsuz olmayalım yeter :)
soner-gungormus5989
öncelikle üst boyutlu bir şeyi görmek zorundalığıyla ilgili bir şey demedim arkadaşın sorusuna bakış açımı söyledim ve sen baya hayal gücü geliştirmişsin zaten insanlar bu zamana kadar bi gözlük tarzı bir şey yapalım da millet istediği boyutu görsün diye düşünmedi yada düşünüyor.. bak adam sorusunda bir üst boyuta geçebilmekten bahsediyor sen takcan gözlüğü herkes 3 boyut hadi onu geçtim sen o gözlükle bir üst boyuta mı geçmiş oldun soruyu iyi okuyalım :)
onur-durmus8398
Ben üst boyuta geçmekle ilgili tek bir kelime etmedim ki . Sadece senin üst boyutu görmemiz imkansız cevabına cevap yazdım . Sen kendin üst boyuttakileri göremeyiz demişsin . Ardından da kamera ve gözle örneklendirmişsin . Ben de buna karşılık yazdım onları . Ayriyetten hayal gücü oldukça faydalı birşeydir sana da öneririm . Hayalgücü olmasaydı şuan Einstein , Einstein olmazdı .
ata-onat2025
bol bol yemek yiyerek kütleni arttırmalısın zaman artık sende işlemeyene kadar kütleni arttırmalısın bol şans
hd8579
Karadelik olana dek yemek yeme :D bu tavsiyeyi sevdim,cok iyi
soner-gungormus5989
hayal gücünün önemini biliyorum.