mustafa-demir6871
Işık evrende sürekli ilerliyorsa mesela bundan 2000 yıl önce dünyadan ayrılan bir ışının yanına gittiğimizi varsayalım o zaman o anda yaşananları canlı bir şekilde seyretmiş olurmuyuz?
nuri-koplay1223
Hayır. Çünkü ışık dünyadan ışık olarak ayrılıyor, görüntü taşımıyor. Dünyaya gelen ışık cisimlerden yansıyarak o cisimleri görmemize olanak sağlıyor. Dünyadan ayrılan ışık da nereye giderse orada var olan şeyleri görmemize olanak olur.
mustafa-demir6871
ya yinede ben de sende ısık yaymıyomuyuz
cem-ozer7087
Evet bahsettiğiniz yer dünyadan 2000 ışık yılı uzaklıkta oraya giderseniz dünyanın 2000 yıl önceki halini görebilirsiniz . Örnek vermek gerekirse şuan baktığımızda güneşin 8 dakika önceki halini görüyoruz aynı şekilde ay a baktığımızda yaklaşık 1 saniye önceki halini görürüz.
burtay-mutlu7940
Evet eğer elinizde yeterince geniş bir ışık toplayıcı mercek var ise mümkün. Çünkü 2000 ışık yılı öteye varan fotonlar bir hayli dağılmış olacak, Aksi halde göreceğiniz tüplü Tv karlanmasına benzer, anlamlı görüntü oluşturamayan bir kaç foton olur. Nasıl hesaplanıyor ve doğruluğu nedir bilmiyorum ama; dinazorları görebilmek için 70 milyon ışık yılı uzaklıkan, 2,5 ışık yılı (rakamlarıda tam doğru hatırlamıyorum ama fikir verebilsin diye yazıyorum) genişliğinde bir mercek ile ancak 8 piksellik bir görüntü toplanabileceğini okumuştum.
guncel-haber7152
izleyebilirsin.eğer o ışık yol boyunca başka bir nesnenin çekim kuvvetiyle bozulma yaşamadıysa bunu yapman mümkün,ama tabi o ışığın içinde kendini görme ihtimalin şu an bir nesneye bakarak hücrelerini görmen kadar zor hatta imkansız çünkü bizim yaydığımız ışık da atmosferden çıkarken bozulacaktır.ama dünyanın yaydığı ışıktan dolayı genel bir görüntüsüne ulaşabilirsin.
osman-demir2313
ışık görüntü habsedmezki.BİR FOTON TOPLULUĞU.TERSTEN DÜŞÜN .VAR OLAN ŞİMDİ GÖRDÜĞÜN IŞIKTA GELDİĞİ YERDEN BİR GÖRÜNTÜ GÖREBİLİYORMUSUN.