tuana-vural1707
Makineler bilince sahip olabilir mi?
yalcin-senel8699
Sanırsam bu konuda bir makale veya haber okumuştum tam olarak hatırlamıyorum.Bilince sahip olabileceği söyleniyor ve bunun bence en büyük kanıtları da robotların tabiri caizse makinelerin kendi kendine öğrenebilmesi ve son günlerde yine gördüğüm bir haberde bir robotun resimleri sadece kendi öğrenim ve gelişim kapasitesiyle yorumladığını,resimlerin bazılarının hatasız yorumladığı bazılarını az hatalı ve bazılarını da alakasız yorumladığını görmüşler.Bence bu bize robotların görsel hafıza,öğrenebilme,bunları kendi bağımsız bir şekilde yorumlaya bilmesi bize makinelerinde bilince sahip olabileceğini gösteriyor.
ali-ucar9126
Makine, bilince sahipmiş özellikleri gösterse bile, bir bilinci olamaz. En fazla, basit bir böcek bilinci özelliği taşır ki, böceğin bilinci yoktur. Bilinç, evrende, sadece insana hastır ve kaynağı madde değildir. Maddenin kaynağı bilinçtir. Bkz: Kuantum mekaniği.
tunahan-teker2574
bluehorn diye bir robot varmış istersen bir araştır
sapmaz6864
çok zor çünkü bilinç bir durumu kendi kendine geliştirme ve algoritma üretebilecek bir yapi yok.Makina zekası şu an kulandıgımız ileri hesap makinasından fazlası degil.Ki insan olayları birbirine baglayarak yeni bişey çıkartırken makine sadece kendinde olanlari kulanabiliyo.Ve en önemlisis hislerimiz biz bişey hissetikçe daha çok ugraşiriz belki mantıklı gözükmese bile ve belkide en büyük şeyleri böyle elde ettik.
tuana-vural1707
Teşekkür ederim herkese. Bluehorn'a bakacağım şimdi.
tuana-vural1707
Maddenin kaynağı bilinçtir kısmını anlayamadım tam
cihan-senyuz9221
@Yalçın Şenel
cihan-senyuz9221
@Yalçın Şenel
cihan-senyuz9221
@Yalçın Şenel
cihan-senyuz9221
@Yalçın Şenel, mevcut robotik sistemlerde yapay sinir ağları teknikleri kullanarak çok ciddi bir eğitim çalışmasıyla fotoğraflara baktığında bir insan kadar yüksek doğrulukta fotoğrafları anlamlandırması sağlanabilir. Ancak bu bilince işaret etmez. Sadece çok yüksek doğrulukta fotoğraf bilgisini sınıflandırabildiği anlamını taşır.
omerbsrgn9417
Robotlar gün geçtikçe hızlı bir evrim geçirmektedir. Kendi kendine öğrenme yetisine sahip robotlar geliştirilmeye başlanmıştır. Futuristik olarak yorumlamak gerekirse , Bir bilince sahip olacakları şüphesizdir fakat bu daima kontrol altında bir bilinç olacaktır.
zihni-ates5072
bilinç kelime anlamı olarak biraz karışık olsa da temelinde kişisel deneyimdir. bu durumda bilinçli makinelerin de olması oldukça akla yatkın bir durumdur, günümüzde öğrenebilen robotlar birşeyleri deneyimleyerek doğru / yanlış algısına sahiptir, bu da bir bilinç örneğidir diyebiliriz.
tahsin5992
Evet!
çünkü son zamanlar bilim adamları bir robot ürettiler o robot ise kendi kendine görerek aynı yeni doğmuş bir bebek gibi kendi kendine görerek öğrenebilir
tahsin5992
Evet!
çünkü son zamanlar bilim adamları bir robot ürettiler o robot ise kendi kendine görerek aynı yeni doğmuş bir bebek gibi kendi kendine görerek öğrenebilir
tahsin5992
Evet!