sercan-aydin8061
Evren Sonsuz mudur ? sonsuzsa neden bazı bilim adamları evrenin genişlediğini iddia eder ? sonsuz olan bir şey genişler mi ?
guney-yilmaz1741
İşin özünü tam olarak bende kavrayamadım ancak ışık hızından hızlı olan tek şey evrenin genişleme hızı.Bu da evrenin genişleme ivmesiyle açıklanıyor.Yani evren genişledikçe genişleme hızı da artıyor.Tıpkı bi arabanın giderek hızlanması gibi..
fatih-orucoglu3926
Işık Hızından Daha hızlı bir şekilde nasıl genişleyebilir ?
guney-yilmaz1741
Evrenin sonsuzluk iddiasının genişlemesiyle alakası yoktur.Zaman olarak sonsuz olduğu iddia edilmiştir.Ancak BigBang teorisinden beri çoğu bilim adamı evrenin sonsuz olmadığını benimser.Ve tabii evren sonsuz olmasada, sicim kuramına göre sonsuz (tane) evren olabilir.Tabi bunların hepsi bi kuram.
sercan-aydin8061
mantıklı düşünürsek evrenin sonsuz olduğunu anlarız sadece evren değil maddede bir sonsuzdur.
hasanbaki-capa5941
Sonsuz birşeyin genişlemesi size abesmi kaçtı ?.Saçma bir soru olmuş.Cevap almak için degil sadece soru sormak amacıyla sorulmuş.
sercan-aydin8061
bu kadar APTAL olmanıza gerek yok evet bana göre evren sonsuzdur.genişlemesi tamamen saçmalıktır ama söyleyen ve iddia eden var .
okan-ozturk8726
evren genişlemiyor,galaksi genişliyor ve sonsuz olan bu adı üzerinde evren genişlemiyor bu sadece ima edici bir sözdür.
yasar-goktas7519
Evren genişliyor. Ama sonsuz olduğu sadece bir kuram
okan-ozturk8726
yaşar bey evren zaten sonsuz bir olasılık görecelik kavramı bu konuda işe yaramıyor
yasar-goktas7519
Sonsuz olup olmadığı önemli değil evren büyük patlamayla oluştu ve sürekli büyümekte.. sonsuza bakış açısıda önemli
okan-ozturk8726
tabi orasıda var
yasar-goktas7519
Matematikte sonsuz+1 de sonsuzdur...
bilal-baykal6852
Yaratılan hiçbir şey sonsuz değildir..Buna kainat da dahildir.
guney-yilmaz1741
Okan , galaksiler genişlemiyor kardeşim kimden öğrendiniz bunları.Evren genişler ve balonun üzerindeki noktalar gibi genişledikçe birbirlerinden uzaklaşırlar.Sercan bey evrenin genişlemesini saçma bulabilirsin. Ancak fizik yasaları ve evren senin yorumlarınla işlemiyor :)
yasar-goktas7519
Bilal kim söyledi ki yaratılan hiçbirşey sonsuz değil diye.. ben evren hep vardı demiyorum... Allah isterse sonsuz bir evrende yaratır...
Evrenin sonsuzluğu kesin olmayabilir. Evren 13.5 milyar yaşında ve biz 13.5 milyar ışık yılından daha uzağını göremiyoruz ...
mertali-mutlu5135
alan guth adlı profosor evrenin genişledigini bizzat NASA nın uzaya dev jiroskoplar göndertmesiyle gösterdi. dolayısı ile evren sonludur. ve zaman aktıkça genişliyecektir.
mertali-mutlu5135
ayrıca madde su an için sonsuz olamaz gidebildigimiz yer quarklar daha ilerisi sicime varıyor ve planck boyutlarına varıyor bu da boyutun değişmesi demek...
mertali-mutlu5135
bana sorarsanız paralel evrenlewr fikri, maddenin sicim kuramından bile doğruşanabilir.
zafer-yurtseven9185
Yaşar Bey'e katılıyorum . Evrenin genişlediği aşikar hatta giderek daha da hızlı genişlediği yönünde güçlü belgeler var..Soru buna neyin sebep olduğu olmalıdır.Çoğu bilim adamının buna karanlık enerjinin sebep olduğu yönünde düşünceleri var.Ancak bu konuda çok az bilgiye sahibiz.