Yükleniyor...
Bu site en iyi JavaScript etkinleştirilmiş modern bir tarayıcıda görüntülenir.
Bu sitenin tam sürümünü yüklemeye çalışırken bir şeyler ters gitti. Hatayı düzeltmek için bu sayfayı yenilemeyi deneyin.
Tüm Tartışmalar
Kutsal kitaplarda yazılan Tanrı Tanımı ile Evren arasındaki benzerlik . Tanrı Kavramı ile Evren bağdaştırılabilir mi?
Katılarda enerji bant oluşumu nasıldır ?
Sirius A ve Sirius B yıldızlarının birbirlerinden en uzak olduğu yıllar hanginleri acaba ?
arkadaşlar Thomas Edison ampulün ömrünü uzatmak için karbon ipliği kullanmış çeketinin düğmesinin ipliği ile sizce ampul daha farklı nasıl değişebilir fikri olan varmı ?
Bizim galaksimizde veya başka bir galakside yıldızların, galaksinin merkezi etrafındaki dönüş hızları nasıl hesaplanır?
Enerjinin öbekliliği konusunda bilgilerinizi paylaşır mısınız ?
mach ilkesini biraz anlatır mısınız?
einstein ın özel görelilik teorisi newton un mutlak uzay kavramını anlamsızlaştırıyor peki sizce hangisi daha mantıklı?
Einstein alan denklemlerinde olan Tuv(baskı-enerji tensörü)ne anlama geliyor?Diğer adı stress tensörü diye biliyorum.
ışık zamanı deneyimlemediği için ona göre entropi de artmıyor olması gerekmez mi ?
neden evren 1 planck uzunluğunun altında gözlenemez?
5. ve daha üst dereceden denklemler neden cebirsel yollarla çözülemez , Abel tarafından kanıtlanmış ama ispatını bulamadım bir türlü bilen birisi varsa açıklayabilirmi
Uzayda silahla ateş etsek, mermi çıktığında, Newton un 3. yasası gereği, biz de benzer hızla geriye doğru gider miyiz?
Bir cismi hızlandırmak için illa ki kuvvet gerekir mi?
evrensel çekim kuvveti olmasaydı gezegenler kendi etrafında döner miyid
sizce atmosfer olmasaydı ne olurdu
Arkadaşlar merhaba fizikist'e yeni katıldım, en aktif üyeler arasına nasıl giriliyor acaba çok merak ettim aktif arkadaşlar cevap bekliyorum.
Schrödinger'in kedisinin diğer kedilerden farkı nedir?
takyonlar hakkında bilgisi olanlar bilgi verebilir mi? teşekkürler
Fizik bölümün avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
« Önceki Sayfa
Sonraki Sayfa »